Αρκετά πιθανή η απουσία της Στεφανί Μπισμπίκου από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης

Δυσάρεστοι είναι οι οιωνοί για την Στεφανί Μπισμπίκου, η οποία πιθανότατα θα υποχρεωθεί να απουσιάσει από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής γυναικών (Κλερμόν Φεράν, 3-6 Απριλίου), εξαιτίας του τραυματισμού της στο αριστερό γόνατο. Η 20χρονη πρωταθλήτρια, που είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη, ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας, ωστόσο δύσκολα θα προλάβει να επανέλθει έγκαιρα στην επιθυμητή κατάσταση.

«Προς το παρόν, η Στεφανί πατάει με δυσκολία το αριστερό της πόδι. Συνεπώς το πιθανότερο, με βάση τα σημερινά δεδομένα, είναι να μην προλάβει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα ξεκινήσει σε μόλις τρεις εβδομάδες. Ασφαλέστερα συμπεράσματα θα βγάλουμε πάντως την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα αποθεραπείας της. Μέχρι τότε, ελπίζουμε στο καλύτερο», υπογράμμισε η προπονήτρια της Μπισμπίκου, Αναστασία Δόντη, η οποία συμπλήρωσε: «Η επιθυμία όλων να προλάβει η αθλήτριά μας τους αγώνες είναι δεδομένη, όπως όμως και το γεγονός ότι δεν πρόκειται να ρισκάρουμε μια ενδεχόμενη υποτροπή. Για να είναι χρήσιμη για την Εθνική γυναικών στο Κλερμόν Φεράν, η Στεφανί θα πρέπει να μπορεί να αγωνιστεί χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα σε τουλάχιστον δύο όργανα. Στους ασύμμετρους ζυγούς, που ούτως ή άλλως έχουν μικρή επιβάρυνση για τα γόνατα, καθώς και στη δοκό ισορροπίας, όπου πλέον πρωταγωνιστεί σε διεθνές επίπεδο. Αισιοδοξούμε ότι μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα το τραύμα της θα έχει επουλωθεί πλήρως, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα βιαστούμε».

Στην ατυχία της Μπισμπίκου αναφέρθηκε και το αμερικανικό περιοδικό «International Gymnast», στην ιστοσελίδα του οποίου φιλοξενήθηκαν δηλώσεις της Ελληνίδας πρωταθλήτριας. «Ο τραυματισμός προκάλεσε τη μικρότερη δυνατή ζημία που θα περίμενα. Υπάρχει ένα ελαφρό πρόβλημα στον έσω μηνίσκο και στον έσω πλάγιο σύνδεσμο. Θα απαιτηθούν 15-20 ημέρες αποθεραπείας, αλλά δεν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Προς το παρόν, ακολουθώ φυσιοθεραπεία, με στόχο τη μυϊκή ενδυνάμωση και την υποχώρηση της φλεγμονής στο αριστερό μου γόνατο», τόνισε η 20χρονη γυμνάστρια, που επιπλέον έκανε λόγο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, για τους οποίους έχει εξασφαλίσει ονομαστική πρόκριση: «Ελπίζω ότι ο τραυματισμός δεν θα επηρεάσει ιδιαίτερα τις βλέψεις μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με δεδομένο ότι υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι τότε και ότι είχα ήδη σταθεροποιήσει αρκετά καλά τα νέα μου προγράμματα. Έτσι κι αλλιώς, όμως, θα πρέπει να προσπαθήσω σκληρά, αφότου επιστρέψω στις προπονήσεις».