Εντυπωσιακή ανταπόκριση είχε το σεμινάριο Ρυθμικής Γυμναστικής που διοργάνωσε η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία το Σαββατοκύριακο 5-6 Οκτωβρίου, με ομιλήτρια την Πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής της FIG, Αιγύπτια Νόχα Αμπού Σαμπάνα, η οποία παρουσίασε αναλυτικά τον νέο Κώδικα Βαθμολογίας Ρυθμικής του προσεχούς Ολυμπιακού κύκλου 2025-2028.
Περίπου 135 σωματειακές προπονήτριες και εθνικές κριτές Ρυθμικής Γυμναστικής, εκπροσωπώντας σχεδόν όλα τα σωματεία που καλλιεργούν το άθλημα στη χώρα μας, συμμετείχαν στο διήμερο σεμινάριο στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου και έλαβαν απαντήσεις σε όλες τις απορίες τους σχετικά με τον νέο Κώδικα Βαθμολογίας της FIG.
Η Αιγύπτια εξπέρ του αθλήματος βρέθηκε στην Ελλάδα έπειτα από επίσημη πρόσκληση που της απεύθυνε εκ μέρους της Ε.Γ.Ο. η Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και υπεύθυνη του αθλήματος της Ρυθμικής Γυμναστικής Ειρήνη Αϊνδιλή.
Τη Νόχα Αμπού Σαμπάνα υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν στη χώρα μας, εξ ονόματος του Προέδρου της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιου Σταθόπουλου, η κυρία Αϊνδιλή, η Γ’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ειρήνη Μανδραβέλη, ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Πανταζής και το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελένη Μιχοπούλου, ενώ επίσης παρευρέθηκε η Αθανασία Λαμπροπούλου, εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου (Council) της FIG.
Παράλληλα, τα στελέχη της Ε.Γ.Ο. εξέφρασαν ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο για την ευγενική παραχώρηση του Δημαρχείου και την σημαντική συμβολή του για την άρτια φιλοξενία του σεμιναρίου.







