Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για το μέλλον της ελληνικής γυμναστικής

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης δέχθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της ΕΓΟ Βασίλη Τσολακίδη, τον Γενικό Γραμματέα Νίκο Προβιά και τον Ολυμπιονίκη, πρωταθλητή κόσμου και πρωταθλητή Ευρώπης, Ελευθέριο Πετρούνια.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα με την ατζέντα της να περιλαμβάνει σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τα αθλήματα της γυμναστικής τα οποία έχουν προσφέρει πλείστες όσες μεγάλες διακρίσεις στη χώρα μας.

Κυρίαρχο θέμα στη συζήτηση αποτέλεσε η επείγουσα ανάγκη στέγασης των αθλημάτων και των αθλητών της ΕΓΟ μετά το «κλείσιμο» των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά.

Επίσης η αντιπροσωπεία της ΕΓΟ ζήτησε την υποστήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης στην προοπτική διεκδίκησης και διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής του 2028 στην Αθήνα.

Επί πλέον, συζητήθηκαν θέματα υποδομών, με τον Πρωθυπουργό να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αθλήματα, της γυμναστικής τα προβλήματα και τις προοπτικές τους.