Επανεκλογή του Οδυσσέα Παξινού και του Δημήτρη Πολύζου στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνει την επανεκλογή του Οδυσσέα Παξινού ως προέδρου της Ιατρικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (European Gymnastics).

Ο Οδυσσέας Παξινός ανήκει στην ιατρική ομάδα του ελληνικού αθλητισμού εδώ και πολλά χρόνια.
Για πάνω από μία δεκαετία — και με σταθερή παρουσία — είναι γιατρός της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.
Από το 2025 ανέλαβε καθήκοντα ως Διευθυντής του Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ).
Η εμπλοκή του σε κορυφαίους θεσμούς, ως γιατρός της Εθνικής, ως μέλος της E.G., ως Διευθυντής του ΕΚΑΕ, του δίνουν την δυνατότητα να συμβάλει όχι μόνο σε μεμονωμένους αθλητές, αλλά στα δομικά θεμέλια του ελληνικού και ευρωπαικού αθλητισμού.
Η ειδικότητά του στην ορθοπεδική — κρίσιμη για αθλητές που δέχονται μεγάλη σωματική καταπόνηση — τον καθιστά κατάλληλο για αντιμετώπιση τραυματισμών, αποκατάσταση και πρόληψη.
Η διοικητική και ερευνητική του θέση στο ΕΚΑΕ σημαίνει πως μπορεί να επηρεάσει πολιτικές, μεθόδους εργομετρίας, αποκατάστασης, προπόνησης — πράγμα που έχει μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στην ποιότητα και ασφάλεια του αθλητισμού στην Ελλάδα.

Παράλληλα, επανεκλέχθηκε ο Δημήτρης Πολύζος ως μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Αγωνιστικής Αεροβικής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (European Gymnastics).

Η σημαντική αυτή διάκριση αποτελεί ακόμη μια ισχυρή επιβεβαίωση της συστηματικής και πολυετούς προσφοράς του κ. Πολύζου στον χώρο της Αγωνιστικής Αεροβικής. Η επανεκλογή του όχι μόνο τιμά τον ίδιο, αλλά και αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο της ελληνικής γυμναστικής διεθνώς. Η Ελλάδα συνεχίζει να έχει ενεργή φωνή στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων, γεγονός που συμβάλλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή του αθλήματος στη χώρα μας.

Το έργο και η επιστημονική κατάρτιση του Δημήτρη Πολύζου έχουν αναγνωριστεί τόσο εντός των συνόρων όσο και στο εξωτερικό, όπου χαίρει μεγάλης εκτίμησης από την ευρωπαϊκή γυμναστική κοινότητα.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΓΟ εκφράζουν τα θερμότερα συγχαρητήριά τους και εύχονται στον Οδυσσέα Παξινό και Δημήτρη Πολύζο καλή και δημιουργική συνέχεια στο έργο τους. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουν να προσφέρουν με αφοσίωση και επαγγελματισμό, προάγοντας τις αξίες της γυμναστικής και ενισχύοντας τη διεθνή παρουσία της Ελλάδας.