Στη Βραζιλία το φετινό Παγκόσμιο Συνέδριο Γυμναστικής για Όλους

Η Ελλάδα είχε ξεχωριστή θέση στην έναρξη του φετινού Παγκοσμίου Συνεδρίου Γυμναστικής για Όλους στο Αρακαζού της Βραζιλίας, καθώς στο ξεκίνημα των εργασιών ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της FIG, Ροζέριο Βαλέριο, ευχαρίστησε την Ε.Γ.Ο. για τα αντίστοιχο συνέδριο που είχε φιλοξενήσει στην Αθήνα την περσινή χρονιά, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις.

Το Colloquium του 2023 στην Ελλάδα ήταν το μεγαλύτερο σε συμμετοχή χωρών-μελών της FIG στην ιστορία του θεσμού, με εκπροσώπηση και από τις πέντε ηπείρους και με τα κόστη να καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τη Διεθνή Ομοσπονδία.
Μεταξύ άλλων, στο συνέδριο παρουσιάστηκαν τα ελληνικά φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους, ενώ προς τιμήν της Ε.Γ.Ο. και προς ενθύμηση της όμορφης περσινής διοργάνωσης, η Επιτροπή Γυμναστικής για Όλους της FIG παρουσίασε στο Αρακαζού ένα βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές του συνεδρίου της Αθήνας, συνδέοντάς το με το φετινό.

Την Ε.Γ.Ο. εκπροσωπεί στο Colloquium της Βραζιλίας ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας και υπεύθυνος του αθλήματος της Γυμναστικής για Όλους, Κώστας Πανταζής.

Η επόμενη μεγάλη διοργάνωση Γυμναστικής για Όλους που η Ελλάδα διεκδικεί να αναλάβει να φιλοξενήσει, είναι το μεθεπόμενο Gym for Life Challenge του 2029, έπειτα από εκείνο που θα γίνει στη Λισσαβόνα το 2025.