Ξεχώρισε ο Τσιγγελίδης στην αυλαία του παγκοσμίου κυπέλλου ενόργανης στο Μπακού

Ο πρωτοεμφανιζόμενος σε παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής Χρήστος Τσιγγελίδης ξεχώρισε από ελληνικής πλευράς στην πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλλου “AGF Trophy”, στο Μπακού, καταφέρνοντας να πλασαριστεί στο βαθμολογούμενο «τοπ 16» των κρίκων και να μπει στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Τσιγγελίδης συγκέντρωσε 13,700 β. στον προκριματικό των κρίκων και κέρδισε τη 16η θέση, που συνοδεύεται από έναν πόντο στον στην ειδική κατάταξη του αγωνίσματος. Στους κρίκους συμμετείχε και ο Σταύρος Γκίνης, ο οποίος όμως έμεινε μακριά από τις πραγματικές του δυνατότητες (33ος με 11,500 β.), στη διοργάνωση που αποτελεί το πρώτο φετινό τεστ για όλους τους Έλληνες εκπροσώπους στο Μπακού.

Αύριο (Παρασκευή 08/03), στο δεύτερο σκέλος των προκριματικών, τα καινούργια προγράμματά τους θα δοκιμάσουν στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν ο Γιώργος Κελεσίδης στον πλάγιο ίππο και η Ελβίρα Κατσάλη στη δοκό ισορροπίας και στις ασκήσεις εδάφους.

Οι Γιώργος Κελεσίδης, Χρήστος Τσιγγελίδης και Σταύρος Γκίνης εκπροσωπούν την ελληνική ενόργανη ανδρών στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού.