Διεθνής πρεμιέρα στην Αίγυπτο για τους πρωταθλητές της ενόργανης

Από την Αίγυπτο ξεκινούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του 2024 για συνολικά επτά Έλληνες αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής, που θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κύπελλο του Καΐρου από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου.

Την ελληνική ομάδα απαρτίζουν οι Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος), Αλκίνοος Γραικός (πλάγιος ίππος), Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο), Στέφανος Τσολακίδης (δίζυγο), Απόστολος Κανέλλος (μονόζυγο) στους άνδρες και οι Αθανασία Μεσίρη (άλμα, έδαφος), Μαγδαληνή Τσιώρη (ασύμμετροι ζυγοί, δοκός ισορροπίας) στις γυναίκες.
Μαζί τους θα βρίσκονται οι προπονητές Θεόφιλος Λαλεχός, Βασίλης Τσολακίδης, Ηλίας Τσοπάνογλου και οι διεθνείς κριτές Λευτέρης Μπουτάκης, Ιουλία Παλαμάρα.

Στον πρώτο φετινό αγώνα της σειράς των παγκοσμίων κυπέλλων, οι Έλληνες εκπρόσωποι θα παρουσιάσουν τα καινούργια προγράμματά τους, με στόχο να έχουν επιτυχημένες εκτελέσεις και να διεκδικήσουν την είσοδό τους στο «τοπ 16» των οργάνων που συνοδεύεται από πόντους στην παγκόσμια κατάταξη.

Οι προκριματικοί της διοργάνωσης θα ξεκινήσουν την Πέμπτη (15/02) με τα πέντε πρώτα όργανα (ΑΝΔΡΕΣ: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι / ΓΥΝΑΙΚΕΣ: άλμα, ασύμμετροι ζυγοί) και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή (16/02) με τα υπόλοιπα (ΑΝΔΡΕΣ: άλμα, δίζυγο, μονόζυγο / ΓΥΝΑΙΚΕΣ: δοκός ισορροπίας, έδαφος).
Σε δύο σκέλη θα διεξαχθούν, αντίστοιχα, και οι τελικοί των οργάνων, το Σάββατο (17/02) και την Κυριακή (18/02).