Ενημέρωση για το πρόγραμμα Challenge Yourself

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία αποδέχθηκε την πρόσκληση συνεργασίας της Ομοσπονδίας Ρυθμικής Γυμναστικής Βουλγαρίας για τη συμμετοχή στην εκπόνηση έργου με την επωνυμία CHALLENGE YOURSELF.

Το έργο CHALLENGE YOURSELF στοχεύει να ενισχύσει την ικανότητα της εξαιρετικά επιτυχημένης Ομοσπονδίας Ρυθμικής Γυμναστικής της Βουλγαρίας, δίνοντάς της τη δυνατότητα να μεταδώσει την τεχνογνωσία για την εκπαίδευση αθλητριών. Θα συμμετέχουν Ολυμπιονίκες ως πρότυπα, πηγή έμπνευσης και εκπαιδευτές προκειμένου να προωθήσoυν το βασικό μήνυμα ότι το να είσαι ενεργός και να ασκείς τον αθλητισμό είναι μάλλον ένας προσωπικός αγώνας, ένας ανταγωνισμός με τον εαυτό σου. Η νίκη έχει θετική μακροπρόθεσμη επίδραση στην ευημερία της αθλήτριας και δεν είναι υποχρεωτική για να οδηγήσει σε εξαιρετικά αθλητικά επιτεύγματα. Για το σκοπό αυτό, τα προπονητικά προγράμματα των Χρυσών Κοριτσιών της Βουλγαρίας θα αναλυθούν στα πιο βασικά στοιχεία της γυμναστικής και θα παρουσιαστούν με καινοτόμο και ελκυστικό τρόπο.

Το περιεχόμενο θα προσφέρεται σε παιδιά και έφηβες μέσω ειδικής εφαρμογής για κινητά. Τα άτομα θα προσκληθούν να κατεβάσουν την εφαρμογή και να λάβουν μέρος σε μια εκστρατεία πρόκλησης διάρκειας ενός έτους κατά τη διάρκεια της οποίας θα ενθαρρύνονται να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, να μάθουν βασικά στοιχεία γυμναστικής και να επεξεργαστούν μόνοι τους μια ρουτίνα ή έναν χορό. Στην πλατφόρμα οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση σε φροντιστήρια και θα επιβλέπονται και θα καθοδηγούνται διαδραστικά από Βούλγαρους επαγγελματίες γυμναστές. Η πρόκληση θα ολοκληρωθεί με έναν διαγωνισμό που μοιάζει με φεστιβάλ για ερασιτέχνες, όπου κάθε συμμετέχων θα έχει τη δυνατότητα να δείξει το τελικό αποτέλεσμα των προσπαθειών του.

Το εν λόγω έργο θα περιλαμβάνει επίσης τη διεξαγωγή Master Class που θα πραγματοποιηθούν από τα Χρυσά Κορίτσια της Βουλγαρίας, συνεργασία με τις Ομοσπονδίες Γυμναστικής της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας και της Ελλάδας.

Το 1ο Master Class στη χώρα μας -χωρίς κόστος συμμετοχής, θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη (εντός του Ε.Γ. Μίκρας) στις 17 Φεβρουαρίου 2024.

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ: https://forms.gle/A5FAuJyoTm5FRySr5