Συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων με τον Πρόεδρο της Ε.Γ.Ο.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη είχε την Παρασκευή (15/12), σε εγκάρδιο κλίμα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (Ε.Γ.Ο.) Αθανάσιος Σταθόπουλος, συνοδευόμενος από το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρο της Αθλητικής Ένωσης Σωματείων Γυμναστικής Δυτικής Ελλάδας (Α.Ε.Σ.Γ.Δ.Ε.) Γιάννη Παυλάκη, με αντικείμενο την περαιτέρω συνεργασία τους.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πατρέων για την αμέριστη βοήθεια που προσέφερε σε ό,τι αφορά τη δωρεάν χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις των αθλητικών σωματείων της πόλης, αλλά και για τους αγώνες που διοργανώνει η Ομοσπονδία στην Πάτρα. Ακόμη, για το ενδιαφέρον του να παραχωρηθεί στο νεοκατασκευαζόμενο αθλητικό κέντρο του Α.Σ.Ο. αίθουσα, όπου θα φιλοξενούνται τα αθλήματα της Γυμναστικής.

Ο κ. Σταθόπουλος τόνισε ότι η προσφορά του Δήμου Πατρέων σε αθλητικό υλικό, στον εξοπλισμό του γυμναστηρίου του «Λαδόπουλου», αποτελεί μία ενίσχυση που ελάχιστοι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν παράσχει στην ελληνική Γυμναστική. Επιπλέον, η φιλοξενία που προσέφερε ο Δήμος στους κριτές των αγώνων στους δημοτικούς ξενώνες και οι υπηρεσίες εκ μέρους των δημοτικών υπαλλήλων κατά τη διάρκεια των αγώνων είναι επίσης δείγμα της θέλησης του Δήμου Πατρέων να φιλοξενούνται μεγάλες διοργανώσεις της Ε.Γ.Ο. στην Πάτρα, όπως τον περασμένο Ιούλιο το Πανελλήνιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής, που είχε ιδιαίτερη επιτυχία.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι η άψογη μέχρι σήμερα συνεργασία μεταξύ Ε.Γ.Ο. και Δήμου Πατρέων θα πρέπει να συνεχιστεί και τη νέα πενταετία της δημοτικής αρχής, από το 2024 μέχρι και το 2028, προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω προς αμοιβαίο όφελος. Για τον λόγο αυτό, τον Ιανουάριο του 2024 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας θα επανέλθει στην Πάτρα με ολοκληρωμένη πρόταση για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον Δήμο.