Νέα εποχή για το παρκούρ άνοιξε ο πρώτος Διασυλλογικός Αγώνας της Ε.Γ.Ο.

Η επίσημη αγωνιστική ιστορία του παρκούρ στην Ελλάδα, ως αθλήματος ενταγμένου στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, ξεκίνησε να γράφεται από το Γραμματικό του Δήμου Μαραθώνα και το Sports Village Athitaki, όπου την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου διεξήχθη ο πρώτος Διασυλλογικός Αγώνας Παρκούρ Ανδρών-Γυναικών.

Το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία, καθώς συμμετείχαν συνολικά 45 αθλητές και αθλήτριες, που αψήφησαν τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και πρόσφεραν όμορφο θέαμα.

Νικητές αναδείχθηκαν ο Μίμης Θεοδωρίδης του Α.Ο. Παλμός Καβάλας στο freestyle ανδρών, η Έλενα Γεωργαντά του Α.Σ. Ίρις Θεσσαλονίκης στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, ο Μάριος Ξέρρας του Γ.Α.Σ. Περιστερίου Ειρήνη στο αγώνισμα ταχύτητας (speed) ανδρών και η Βικτωρία Γεωργουλάκη Τζαννέτου του Ο.Κ.Α. Αρκάδι στο speed των γυναικών.

Πρόσθετη αίγλη έδωσε η παρουσία του παγκόσμιου πρωταθλητή του freestyle Δημήτρη Κυρσανίδη, ο οποίος παρευρέθηκε στους αγώνες ως κριτής και επιπλέον πρωταγωνίστησε στο workshop που «στήθηκε» στο περιθώριο του αγωνιστικού προγράμματος από τους υπεύθυνους του Sports Village Athitaki, προσφέροντας σε περίπου 40 παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν το παρκούρ και να μπουν στον συναρπαστικό κόσμο του ανερχόμενου αυτού αθλήματος.

Εκ μέρους της διοίκησης της Ε.Γ.Ο., στους αγώνες παρέστησαν η Γ’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και υπεύθυνη του αθλήματος του Παρκούρ Ειρήνη Μανδραβέλη, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. Ελένη Μιχοπούλου.

Η Ε.Γ.Ο. απευθύνει τις θερμές ευχαριστίες της στην κυρία Μάγδα Αθιτάκη και σε όλους τους ανθρώπους του Sports Village Athitaki, για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχία των Διασυλλογικών Αγώνων και για την άριστη υποστήριξη της διοργάνωσης σε όλους τους τομείς.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα των αγώνων