Η Ε.Γ.Ο. παρούσα στην Ημερίδα Διαλόγου για τον Αθλητισμό

Σημαντική εκπροσώπηση είχε η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία στην Ημερίδα Διαλόγου για τον Αθλητισμό, την οποία διοργάνωσε την Τετάρτη (29/11) το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της διαβούλευσης και της ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα στην Πολιτεία και την αθλητική κοινότητα με στόχο την αναβάθμιση του Ελληνικού Αθλητισμού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό που απεύθυνε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και με την εισαγωγική τοποθέτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση, παρόντος και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργου Μαυρωτά. Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Καπελλάκης. Στην συνέχεια παρουσιάστηκε η πλατφόρμα e-kouros για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του αθλητισμού και έγινε εκτενής αναφορά στις προωθούμενες αλλαγές για την κωδικοποίηση και απλοποίηση της αθλητικής νομοθεσίας.

Την Ε.Γ.Ο. εκπροσώπησαν στην ημερίδα ο Πρόεδρος Αθανάσιος Σταθόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Πανταζής, η Α’ Αντιπρόεδρος Ειρήνη Αϊνδιλή ως Ολυμπιονίκης, καθώς και ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή Θανάσης Βασιλειάδης.

Στην ημερίδα τέθηκε εκ μέρους της Ε.Γ.Ο. ο προβληματισμός σχετικά με τη μη ύπαρξη μεγάλων αθλητικών εγκαταστάσεων στην Αττική, λόγω των παραχωρήσεων που έχουν γίνει, με αποτέλεσμα να είναι δυσχερής η διεκδίκηση μεγάλων διεθνών διοργανώσεων γυμναστικής από τη χώρα μας.