Εξαιρετικές εμφανίσεις και πολύ καλά πλασαρίσματα στους τελικούς του ευρωπαϊκού αεροβικής

Μόνο το μετάλλιο έλειψε για την Ελλάδα στους τελικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αεροβικής γυμναστικής, στην Αττάλεια, όπου οι εκπρόσωποι της «γαλανόλευκης» πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις και πέτυχαν ορισμένα από τα καλύτερα πλασαρίσματα της χώρας μας στην ιστορία του θεσμού.

Την υψηλότερη θέση κατέλαβε η ελληνική Πεντάδα Ανδρών-Γυναικών (Νίκος Παπαγεωργίου, Φαίδρα Διαμαντή, Αιμιλία Αυγητίδου, Αναστασία Θεοδωρακέα, Σταυρούλα Κεραμίδα), που τερμάτισε 4η στον τελικό με 18,866 βαθμούς, διατηρώντας την ίδια θέση όπως και στον προκριματικό του αγωνίσματος, αλλά βελτιώνοντας τη βαθμολογική επίδοσή της.

«Λίμιτ απ» έκανε και η Βασιλεία Φαίδρα Διαμαντή στο Ατομικό Γυναικών, όπου ανέβηκε ένα σκαλοπάτι ψηλότερα από τον προκριματικό και κατέκτησε την 6η θέση με 19,650 βαθμούς.

Εξίσου καλά τα κατάφερε η οκτάδα του Αεροβικού Χορού Νεανίδων (Αθηνά Ανδαλή, Σταυρούλα Ανδριανοπούλου, Νεφέλη Βούλα, Αριάδνη Γραμμένου, Μαρία-Κρυσταλία Κολιαδήμα, Ανθή Λαζάρου, Μαρία Μανούσου, Μαρία Οικονόμου), η οποία κέρδισε την 7η θέση με 16,750 βαθμούς, έχοντας επίσης μεγαλύτερη βαθμολογία από ό,τι στην προκριματική φάση.

Επιπλέον, η European Gymnastics απένειμε στη Βασιλεία Φαίδρα Διαμαντή το βραβείο “SmartScoring Shooting Star Award”, επιλέγοντάς την ανάμεσα από όλες τις αθλήτριες που συμμετείχαν στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αεροβικής γυμναστικής. Το έπαθλο “SmartScoring Shooting Star Award” καθιερώθηκε το 2018, με στόχο να φέρει στο επίκεντρο αθλητές και αθλήτριες που έχουν μία ξεχωριστή ιστορία να πουν και οι οποίοι αποτελούν πηγή έμπνευσης για την επόμενη γενιά αθλητών αλλά και για το ευρύ κοινό.

Ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιος Σταθόπουλος, η Ειδική Γραμματέας της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Αεροβικής Γυμναστικής Κωνσταντίνα Δήμα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους αθλητές-αθλήτριες της ελληνικής ομάδας και στους προπονητές-προπονήτριές τους!