Χορήγηση Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας 2023-24 από το Ίδρυμα Λεβέντη

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη (A. G. Leventis Foundation) ενισχύει με συνέπεια από το 1999 την προσπάθεια αθλητών και αθλητριών για την Ολυμπιακή πρόκριση, με την παροχή κινήτρων διάκρισης στον αθλητισμό, μέσω της χορήγησης Υποτροφιών Ολυμπιακής προετοιμασίας.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτεί από το 2020 η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή -με στόχο την βράβευση αθλητών και αθλητριών από όλες τις Ομοσπονδίες Ατομικών Ολυμπιακών Αθλημάτων με τουλάχιστον μια υποτροφία- και συνδράμουν επίσης το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση (από το 2017) και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (από το 2022), συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτόν συλλογικά στην προαγωγή των αξιών του Ολυμπισμού και στην ενίσχυση της αγάπης για τον αθλητισμό και την αριστεία.

Για το 2023 προκηρύσσονται συνολικά 59 υποτροφίες, των 4.000 ευρώ η κάθε μία, για αθλητές / αθλήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο, που αγωνίζονται σε ατομικά Ολυμπιακά Αθλήματα που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Χειμερινών και Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη (https://www.leventisfoundation.org/olympic-awards) ή μέσω email στο [email protected].

Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη των Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας 2023-24

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό έντυπο δήλωσης ενδιαφέροντος