Φινάλε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ηλικιών της ακροβατικής γυμναστικής

Με το δεύτερο σκέλος των προκριματικών στα Ζευγάρια Γυναικών 11-16 ετών και στις Τριάδες Γυναικών της ίδιας κατηγορίας, ολοκληρώθηκε η ελληνική συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακροβατικής γυμναστικής ηλικιών στη Βάρνα.

Στα Ζευγάρια Γυναικών 11-16 ετών, η ομάδα του Α.Γ.Σ. Κατακόρυφη Αντίδραση (Κατερίνα-Ειρήνη Αραπκίλη / Χρυσούλα Τζανετή) κατέλαβε τη 17η θέση με 48,450 βαθμούς (δυναμικό πρόγραμμα: 24,050 β., πρόγραμμα ισορροπίας: 24,400 β.) και το αντίστοιχο ζευγάρι του Α.Γ.Ε.Μ.Σ. Σπάρτακος (Φωτεινή Λεμονίτση / Ειρήνη Λεκοβίτση) την 21η θέση με 45,300 βαθμούς βαθμούς (δυναμικό πρόγραμμα: 22,150 β., πρόγραμμα ισορροπίας: 23,150 β.).

Παράλληλα, στις Τριάδες Γυναικών 11-16 ετών, η ομάδα του Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος (Ευαγγελία Μιγκάρδου / Αγγελίνα Κωνσταντακέλλη / Μελίνα Τίτη) τερμάτισε στην 21η θέση με 48,500 βαθμούς (πρόγραμμα ισορροπίας: 24,650 β., δυναμικό πρόγραμμα: 23,850 β.) και εκείνη του Α.Γ.Ε.Μ.Σ. Σπάρτακος (Μαρία-Άννα Τσισέφσκα / Έλενα Τάνγκου / Μαρία Τάνγκου) στην 23η θέση με 46,900 βαθμούς (πρόγραμμα ισορροπίας: 22,850 β., δυναμικό πρόγραμμα: 24,050 β.).

Σειρά παίρνει πλέον το αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακροβατικής γυμναστικής ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων, που θα φιλοξενηθεί επίσης στη Βάρνα από τις 18 έως τις 22 Οκτωβρίου. Τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσει στη διοργάνωση η Τριάδα Γυναικών του Α.Γ.Σ. Κατακόρυφη Αντίδραση (Ανδριανή Πολυδωροπούλου / Ευαγγελία Μπαρκονίκου / Μελίνα Βρεττού), συνοδευόμενη από τον προπονητή Γιώργο Βέννο και τη διεθνή κριτή Μυρσίνη Δήμου.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ακροβατικής Γυμναστικής Κώστας Πανταζής απένειμε τα εύσημα στην ελληνική αποστολή, τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Συγχαρητήρια στους αθλητές-αθλήτριες, στους προπονητές-προπονήτριες και στα σωματεία. Η ακροβατική γυμναστική απέκτησε το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα και μάλιστα χρυσό. Μετά την αύξηση των αθλητών και των σωματείων που καλλιεργούν το άθλημα, έρχεται και η διεθνής διάκριση, δίνοντας μεγαλύτερη ώθηση στο άθλημα της ακροβατικής στη χώρα μας. Η Ε.Γ.Ο. θα είναι κοντά σε κάθε προσπάθεια, ώστε το μέλλον να είναι ακόμα καλύτερο. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Τριάδα Γυναικών, που θα αγωνιστεί τις επόμενες μέρες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών».