Δύο τελικοί για τους Έλληνες αθλητές στο παγκόσμιο κύπελλο αεροβικής της Ρουμανίας

Δύο συμμετοχές σε τελικούς είχαν οι Έλληνες εκπρόσωποι της αεροβικής γυμναστικής στο παγκόσμιο κύπελλο ανδρών-γυναικών “RomGym Trophy” στο Βουκουρέστι, που αποτέλεσε την πρόβα τζενεράλε ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του ερχόμενου μήνα.

Σε μία διοργάνωση με πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού και με συμμετοχές από 21 χώρες και τέσσερις ηπείρους, η ελληνική πεντάδα (Νίκος Παπαγεωργίου, Βασιλεία-Φαίδρα Διαμαντή, Αιμιλία Αυγητίδου, Αναστασία Θεοδωρακέα, Σταυρούλα Κεραμίδα) κατάφερε να βρεθεί μεταξύ των φιναλίστ και να κατακτήσει την 6η θέση με 17,850 βαθμούς, ενώ εξίσου καλά τα είχε καταφέρει και στον προκριματικό, όπου επίσης ήταν 6η με 17,772 βαθμούς.

Παρούσα στους τελικούς δήλωσε και η Βασιλεία-Φαίδρα Διαμαντή, η οποία κατέλαβε την 8η θέση στο Ατομικό Γυναικών με 18,900 βαθμούς, με την Σταυρούλα Κεραμίδα να τερματίζει 20ή στον προκριματικό του αγωνίσματος με 17,650 βαθμούς.

Επιπλέον, τα προγράμματά τους παρουσίασαν ο Νίκος Παπαγεωργίου στο Ατομικό Ανδρών (15ος με 16,150 β.), οι Νίκος Παπαγεωργίου / Βασιλεία-Φαίδρα Διαμαντή στο Μικτό Ζευγάρι (9οι με 17,600 β.) και οι Αιμιλία Αυγητίδου / Αναστασία Θεοδωρακέα / Σταυρούλα Κεραμίδα στο Τρίο (11ες με 16,718 β.).

Την σκυτάλη παίρνουν πλέον στο Βουκουρέστι οι Βαλκανικοί Αγώνες αεροβικής (17-19 Οκτωβρίου), στους οποίους θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς οκτώ αθλήτριες της κατηγορίας νεανίδων (Αθηνά Ανδαλή, Σταυρούλα Ανδριανοπούλου, Νεφέλη Βούλα, Αριάδνη Γραμμένου, Μαρία-Κρυσταλία Κολιαδήμα, Ανθή Λαζάρου, Μαρία Μανούσου, Μαρία Οικονόμου) χωρίς οικονομική επιβάρυνση της Ε.Γ.Ο. και καλύπτοντας τα έξοδα εξ ιδίων, συνοδευόμενες από τη διεθνή κριτή Μαρία Καζάκη, επίσης στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα ακολουθήσει τον Νοέμβριο στην Αττάλεια της Τουρκίας.