Άγγιξε το μετάλλιο η Μεσίρη στον τελικό του άλματος στο Σομπατέλι

Στην ισοβαθμία έχασε το μετάλλιο η Αθανασία Μεσίρη στο άλμα γυναικών, στο παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ του Σομπατέλι, όπου κατέκτησε την 4η θέση πραγματοποιώντας άλλη μία σπουδαία εμφάνιση.

Η 15χρονη πρωταθλήτρια συγκέντρωσε μέσο όρο 12,966 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματος, αφού είχε 12,933 β. στο πρώτο της άλμα και 13,000 β. στο δεύτερο. Ωστόσο, έμεινε εκτός μεταλλίων στις λεπτομέρειες, αφού υστέρησε στην ισοβαθμία με την Ινδή Πρανάτι Ναγιάκ, η οποία κατέκτησε την 3η θέση έχοντας επίσης μέσο όρο 12,966 β., πίσω από την Ουγγαρέζα Γκρέτα Μάγερ (13,149 β.) και την Τσέχα Άλις Βλκόβα (12,999 β.).

Η πρώτη ημέρα των τελικών οργάνων στην ουγγρική πόλη ολοκληρώθηκε χωρίς άλλη ελληνική παρουσία, καθώς ο Λευτέρης Πετρούνιας απέσυρε προληπτικά την συμμετοχή του από τον τελικό των κρίκων προκειμένου να αποφύγει μία περιττή επιβάρυνση ενόψει του επερχόμενου προ-Ολυμπιακού παγκόσμιου πρωταθλήματος στην Αμβέρσα (30 Σεπτεμβρίου – 8 Οκτωβρίου), με δεδομένο ότι μόλις 24 ώρες νωρίτερα είχε αγωνιστεί στον προκριματικό και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία (1ος με 15,300 β.).

Το παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ του Σομπατέλι, που αποτελεί για τους Έλληνες πρωταθλητές πρόβα τζενεράλε ενόψει Αμβέρσας, κλείνει την Κυριακή (10/09) με το δεύτερο σκέλος των τελικών, που περιλαμβάνει άλλες τρεις «γαλανόλευκες» συμμετοχές, από την Αθανασία Μεσίρη στο έδαφος γυναικών και από τον Νίκο Ηλιόπουλο στο δίζυγο και στο μονόζυγο των ανδρών.