Στο παγκόσμιο κύπελλο της Σόφιας οι Έλληνες πρωταθλητές του παρκούρ

Πολυπρόσωπη θα είναι η ελληνική ομάδα που θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο κύπελλο παρκούρ της Σόφιας, από τις 8 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, αποτελούμενη από επτά αθλητές (Μίμης Θεοδωρίδης, Γιάννης Δελαπόρτας, Νίκος Καραπέτσας, Νίκος Κουτλούμπασης, Μάριος Ξέρρας, Λάμπρος Παπαδημητρίου, Έλβιντ Ταφίλι) και μία αθλήτρια (Βικτωρία Γεωργουλάκη Τζαννέτου).

Ο Θεοδωρίδης θα αγωνιστεί στη βουλγαρική πρωτεύουσα με δαπάνη της Ε.Γ.Ο., ενώ τα έξοδα των υπόλοιπων Ελλήνων αθλητών θα καλυφθούν από τους ίδιους.

Παρών στο πλευρό της ελληνικής ομάδας θα είναι ο κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου στο freestyle Δημήτρης Κυρσανίδης, ο οποίος έχει προσκληθεί στο παγκόσμιο κύπελλο από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG), παρότι δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει λόγω τραυματισμού.

Την ελληνική αποστολή συμπληρώνουν ο διεθνής κριτής Άγγελος Πουλής και η Γ’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Παρκούρ Ειρήνη Μανδραβέλη ως αρχηγός της αποστολής.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει το αγώνισμα freestyle, ο προκριματικός του οποίου θα διεξαχθεί την Παρασκευή (08/09) και ο τελικός το Σάββατο (09/09), καθώς και το αγώνισμα ταχύτητας, που θα ξεκινήσει το Σάββατο (09/09) με τον προκριματικό και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (10/09) με τον ημιτελικό και τελικό.