Φινάλε με εξαιρετικές εντυπώσεις στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό καμπ ενόργανης αγοριών

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό – προπονητικό καμπ ενόργανης γυμναστικής αγοριών, το οποίο διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με τη European Gymnastics.

Συνολικά 31 ανερχόμενοι αθλητές ηλικίας 13 έως 16 ετών, καθώς και ισάριθμοι προπονητές από 19 ευρωπαϊκές χώρες είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να διδαχθούν από ειδήμονες του αθλήματος και να δημιουργήσουν νέες ισχυρές φιλίες, μέσα από ένα δεκαήμερο πρόγραμμα κοινών προπονήσεων και σεμιναρίων στην αίθουσα «Ιωάννης Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας.

Κατά τη δεκαήμερη παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη οι συμμετέχοντες επιμορφώθηκαν υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των εκπαιδευτών της European Gymnastics, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης, να επισκεφθούν τις κοντινές παραλίες και να λάβουν αναμνηστικά δώρα, έπειτα από σχετικές πρωτοβουλίες της Ε.Γ.Ο., που οργάνωσε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία των επισκεπτών.

Με τη λήξη των προπονήσεων, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Υψηλών Επιδόσεων Ενόργανης Γυμναστικής, Αβραάμ Σαπρανίδης, ο οποίος είχε τη γενική επίβλεψη της διοργάνωσης, ευχαρίστησε εκ μέρους της Ομοσπονδίας τη European Gymnastics για την εμπιστοσύνη που έδειξε για άλλη μια φορά στη χώρα μας, καθώς τους έμπειρους εκπαιδευτές. Επιπλέον, απευθύνθηκε στους συμμετέχοντες προπονητές εκφράζοντας την ευχή ώστε οι γνώσεις και οι εμπειρίες που απέκτησαν μέσα από το καμπ να τους βοηθήσουν ώστε μέσα από τη διαρκή βελτίωσή τους να αναδείξουν τους επόμενους πρωταθλητές.

Ο υπεύθυνος του καμπ για λογαριασμό της European Gymnastics, Ιταλός Ντιέγκο Λάζαριτς, ευχαρίστησε τους πάντες για την συνεργασία και κατέγραψε τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις των συμμετεχόντων, ώστε το ευρωπαϊκό καμπ να γίνεται καλύτερο κάθε χρόνο.

Από την πλευρά τους, οι προπονητές εξέφρασαν τις δικές τους ευχαριστίες προς τους «οικοδεσπότες» για την υποδειγματική φιλοξενία και για την ετοιμότητα των στελεχών της Ε.Γ.Ο. να εξυπηρετήσουν κάθε αίτημα με χαμόγελο, αλλά και προς τους εξπέρ της European Gymnastics, τους οποίους χαρακτήρισαν ως «κινητή βιβλιοθήκη», αναφερόμενοι στο εύρος και στην αξία των γνώσεων που τους παρείχαν.

Τη δική τους εμπειρία κατέθεσαν οι νεαροί Έλληνες αθλητές Γιώργος Αλεξανδρόπουλος και Άγγελος Καββαδάς, που πήραν μέρος στο καμπ μαζί με τον προπονητή τους Ανδρέα Σαλάγα.
«Κάναμε πολλούς καινούργιους φίλους σ’ αυτό το καμπ. Επίσης, μου άρεσε πολύ το ότι μπόρεσα να δω τις δύσκολες ασκήσεις και τις τεχνικές των άλλων αθλητών. Αυτό σίγουρα με βοήθησε να γίνω καλύτερος σε όλα τα όργανα» τόνισε ο γεννημένος το 2010 Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, που από τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην κατηγορία Παίδων, όπως και ο συνομήλικος συναθλητής του Άγγελος Καββαδάς, ο οποίος υπογράμμισε: «Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία, γνωρίσαμε παιδιά από άλλες χώρες και είδαμε διαφορετικά στοιχεία. Μου φάνηκαν πολύ χρήσιμα και τα σεμινάρια, μέσα από τα οποία μάθαμε πολύ σημαντικά πράγματα για τις ασκήσεις».