Στη Θεσσαλονίκη η νέα γενιά της ευρωπαϊκής ενόργανης, για το εκπαιδευτικό καμπ της European Gymnastics

Σημείο συνάντησης για ανερχόμενους αθλητές και προπονητές της ενόργανης γυμναστικής από 19 χώρες της Ευρώπης αποτελεί και φέτος η Θεσσαλονίκη και ειδικότερα η αίθουσα «Ιωάννης Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, όπου την Τρίτη (22/08) ξεκίνησε το ετήσιο εκπαιδευτικό – προπονητικό καμπ ενόργανης αγοριών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (European Gymnastics), που διοργανώνεται σε συνεργασία από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία.

Συνολικά 31 αθλητές ηλικίας 13-16 ετών και ισάριθμοι προπονητές θα περάσουν το επόμενο οκταήμερο στη χώρα μας, που φιλοξενεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον συγκεκριμένο επιτυχημένο θεσμό. Στο καμπ συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς οι νεαροί αθλητές Γιώργος Αλεξανδρόπουλος και Άγγελος Καββαδάς, μαζί με τον προπονητή Ανδρέα Σαλάγα, έχοντας την ευκαιρία να αποκομίσουν μοναδικές εμπειρίες και πολύτιμες γνώσεις.

Η επίσημη έναρξη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (22/08), με τον υπεύθυνο του καμπ για λογαριασμό της European Gymnastics, Ιταλό Ντιέγκο Λάζαριτς, να δίνει το έναυσμα, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Ανδρών της European Gymnastics, Κροάτη Μάριο Βούκογια, ο οποίος θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη τις επόμενες ημέρες.

«Έχουμε δει πολλούς αθλητές και προπονητές που συμμετείχαν στο παρελθόν σ’ αυτό το καμπ να εξελίσσονται και να φτάνουν μέχρι τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τις κορυφαίες διοργανώσεις. Για τον λόγο αυτό, θέλουμε να σας δώσουμε τα καλύτερα εφόδια για την καριέρα σας και σας καλούμε να βάλετε όλη σας την επιθυμία για γνώση»», υπογράμμισε ο κ. Λάζαριτς, προτού αναφερθεί στην αξία και την εμπειρία των εκπαιδευτών του καμπ. Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνεται ο Αλέκος Ιωακειμίδης, ο μοναδικός τρις Ολυμπιονίκης Έλληνας προπονητής της ενόργανης γυμναστικής, που σύνδεσε το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες του Δημοσθένη Ταμπάκου στους κρίκους και του Βασίλη Τσολακίδη στο δίζυγο.

Στον χαιρετισμό που απέστειλε ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιος Σταθόπουλος, τόνισε:
«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε το μέλλον της ενόργανης γυμναστικής της Ευρώπης στη χώρα μας και στη φιλόξενη Θεσσαλονίκη, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Ευχαριστούμε θερμά τη European Gymnastics για τη διαρκή εμπιστοσύνη της προς την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και για την τιμή που μας έκανε αναθέτοντάς μας και φέτος αυτό το σημαντικό εκπαιδευτικό καμπ. Ευχόμαστε καλή διαμονή και καλή επιτυχία στους αθλητές, στους προπονητές και στους εκπαιδευτές, που θα ανταλλάξουν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες, δημιουργώντας το αύριο της ευρωπαϊκής ενόργανης γυμναστικής».

Τις συμμετέχουσες αποστολές και τα στελέχη της European Gymnastics καλωσόρισε, εκ μέρους του Προέδρου της Ε.Γ.Ο., ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κώστας Πανταζής, ο οποίος ανέφερε:
«Καλωσορίζουμε όλες τις αποστολές στη Θεσσαλονίκη και ευχαριστούμε τη European Gymnastics για την εμπιστοσύνη της, που είναι πολύ σημαντική. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες, στους αθλητές, τους προπονητές και τους εξπέρ που θα διδάξουν στο καμπ. Επίσης, ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη για την στήριξή του. Με την προετοιμασία και τη δουλειά των στελεχών της Ε.Γ.Ο., με συντονιστή τον Αβραάμ Σαπρανίδη και τον Βασίλη Τσολακίδη, θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε με επιτυχία για άλλη μια φορά».

Παρόντες στο πάνελ ήταν, επίσης, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Υψηλών Επιδόσεων Ενόργανης Γυμναστικής, Αβραάμ Σαπρανίδης, επιφορτισμένος με τη γενική επίβλεψη της διοργάνωσης, καθώς και ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Τσολακίδης που έχει οριστεί ως τεχνικός υπεύθυνος της Ομοσπονδίας για το εκπαιδευτικό καμπ και ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εύχομαι στους αθλητές και στους προπονητές να έχουν καλές και δημιουργικές προπονήσεις και να δημιουργήσουν νέες φιλίες, επειδή η οικογένεια της γυμναστικής είναι πολύ μεγάλη και θα συναντιόμαστε σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις τα επόμενα χρόνια».

Την Τελετή Έναρξης του καμπ τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. Νεκτάριος Κελεσίδης, το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. Χρήστος Ψαθάς καθώς και οι πρώην ομοσπονδιακοί προπονητές της ενόργανης γυμναστικής και τέως διοικητικά στελέχη της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Καπνίδης και Σάββας Ταγτελενίδης.

Το εκπαιδευτικό καμπ θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 29 Αυγούστου, περιλαμβάνοντας καθημερινές προπονήσεις υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών της European Gymnastics, επιμορφωτικά σεμινάρια υψηλού επιπέδου για τους προπονητές, καθώς επίσης δραστηριότητες πολιτισμού και αναψυχής εκτός γυμναστηρίου, προκειμένου να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη ως ιδανικός προορισμός αθλητικού τουρισμού.