Για τρίτη χρονιά στη Θεσσαλονίκη το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό καμπ ενόργανης αγοριών

Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη δίνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι νέοι πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής από κάθε γωνιά της Ευρώπης, προκειμένου να συμμετάσχουν στο ετήσιο εκπαιδευτικό – προπονητικό καμπ ενόργανης αγοριών (13-16 ετών), το οποίο διοργανώνει η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με τη European Gymnastics.

Το καθιερωμένο, πλέον, εκπαιδευτικό καμπ, που θα έχει ως επίκεντρο την αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, χαρακτηρίζεται φέτος από αυξημένα μεγέθη συμμετοχών, καθώς θα δηλώσουν παρόντες 31 νεαροί αθλητές και ισάριθμοι προπονητές-συνοδοί από συνολικά 19 χώρες (Αρμενία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Σουηδία και Ελλάδα).

Ανάμεσα σε αυτούς θα βρίσκονται οι ανερχόμενοι Έλληνες αθλητές Γιώργος Αλεξανδρόπουλος και Άγγελος Καββαδάς, μαζί με τον προπονητή Ανδρέα Σαλάγα, έχοντας την ευκαιρία να αποκομίσουν μοναδικές εμπειρίες και πολύτιμες γνώσεις.

Ιδιαίτερη αξία προσδίδουν οι εξπέρ του αθλήματος που θα διδάξουν στο καμπ, καθώς στη Θεσσαλονίκη θα παρευρεθεί μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Ανδρών της European Gymnastics, Κροάτης Μάριο Βούκογια, ενώ στους έμπειρους εκπαιδευτές θα περιλαμβάνεται από ελληνικής πλευράς ο Αλέκος Ιωακειμίδης, ο μοναδικός τρις Ολυμπιονίκης Έλληνας προπονητής της ενόργανης γυμναστικής.

Ως τεχνικός υπεύθυνος της Ε.Γ.Ο. για το εκπαιδευτικό καμπ έχει οριστεί ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Τσολακίδης και παράλληλα τη γενική επίβλεψη θα έχει ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Υψηλών Επιδόσεων Ενόργανης Γυμναστικής, Αβραάμ Σαπρανίδης.

Η επίσημη έναρξη των εργασιών του ευρωπαϊκού καμπ θα γίνει αύριο, Τρίτη (22/08) στις 09:00 στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» και το καθημερινό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διπλές προπονήσεις υπό την επίβλεψη των εξπέρ της European Gymnastics, επιμορφωτικά σεμινάρια για τους προπονητές των συμμετεχόντων αθλητών, καθώς επίσης πολιτιστικές και τουριστικές-ψυχαγωγικές δράσεις που έχει προγραμματίσει η Ε.Γ.Ο. στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, προκειμένου οι επισκέπτες να αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους τομείς.