Πανέμορφο φινάλε με ελληνικό χρώμα στην Παγκόσμια Γυμναστράδα του Άμστερνταμ

Με το εντυπωσιακό Γκαλά των 15 επιλεγμένων ομάδων, στο οποίο η Ελλάδα συμμετείχε με την Olympia Wolves Academy σε μία πολύ ωραία εκτέλεση, και κατόπιν με την Τελετή Λήξης που διεξήχθη υπό βροχή στο Ολυμπιακό Στάδιο του Άμστερνταμ, έκλεισε η 17η Παγκόσμια Γυμναστράδα στην ολλανδική πρωτεύουσα. Μία διοργάνωση που χαρακτηρίστηκε από την τεράστια συμμετοχή συνολικά 19.000 αθλητών και αθλητριών από 56 χώρες και αποτέλεσε τη μεγαλύτερη σε μέγεθος εκδήλωση της τετραετίας για τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG).

Την σκυτάλη πήρε από τους Ολλανδούς διοργανωτές η Πορτογαλία και ειδικότερα η Λισαβόνα, που θα φιλοξενήσει την επόμενη Παγκόσμια Γυμναστράδα το καλοκαίρι του 2027.

Ο Πρόεδρος της Τ.Ε. Γυμναστικής για Όλους της Ε.Γ.Ο. και αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Άμστερνταμ, Κώστας Πανταζής, ευχαρίστησε εκ μέρους του Προέδρου και του Δ,Σ. της Ομοσπονδίας τις 14 ομάδες που εκπροσώπησαν τα ελληνικά χρώματα στη διοργάνωση και τους 386 αθλητές και αθλήτριες για τα πολύ όμορφα προγράμματά τους, ενώ παράλληλα συνεχάρη τους συμμετέχοντες συλλόγους, τους φορείς και τους προπονητές για την προσπάθειά τους.

Ο κ. Πανταζής εξέφρασε, επίσης, την προσδοκία να αποτελέσει η Ελλάδα την «οικοδέσποινα» ενός ανάλογου αθλητικού γεγονότος στο μέλλον: «Ελπίζουμε να καταφέρουμε να διοργανώσουμε μία αντίστοιχη διοργάνωση στη χώρα μας, έχοντας αποδείξει την υψηλή οργανωτική ικανότητα που διαθέτουμε, έπειτα από το πολύ επιτυχημένο Παγκόσμιο Συνέδριο – Colloquium Γυμναστικής για Όλους που φιλοξενήσαμε φέτος στην Αθήνα, αλλά και με δεδομένο το υψηλό επίπεδο των ελληνικών ομάδων, οι οποίες κάθε φορά κερδίζουν θετικά σχόλια για τις εμφανίσεις τους».