Συνάντηση Κώστα Πανταζή – Μορινάρι Γουατανάμπε στο Άμστερνταμ, σύσφιξη σχέσεων της Ε.Γ.Ο. με τη FIG

Διπλή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG) Μορινάρι Γουατανάμπε, με ουσιαστικές συζητήσεις εφ’ όλης της ύλης, είχε ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. Κώστας Πανταζής στο Άμστερνταμ, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Γυμναστράδας, όπου βρίσκεται ως αρχηγός της ελληνικής αποστολής.

Η ανταλλαγή απόψεων πραγματοποιήθηκε σε δύο σκέλη, με το δεύτερο ραντεβού τους να έχει διάρκεια δύο ωρών, παρόντος και του Γενικού Γραμματέα της FIG, Νικολά Μπουομπάνε.

Στην αναλυτική συζήτησή τους, ο κ. Πανταζής μετέφερε θερμούς χαιρετισμούς εκ μέρους του Προέδρου της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιου Σταθόπουλου και ανέπτυξε μία σειρά από καίρια ζητήματα, σχετικά με τις πηγές χρηματοδότησης και την οργανωτική δομή της Ομοσπονδίας, καθώς και την αλλαγή των ημερομηνιών του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρυθμικής Γυμναστικής 2024, την οποία ενέκρινε πρόσφατα η FIG ανταποκρινόμενη θετικά στο ελληνικό αίτημα.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. έθεσε τους προβληματισμούς του για το σύστημα της Ολυμπιακής πρόκρισης των αθλητών και ειδικά της ενόργανης γυμναστικής, που δημιουργεί μεγάλα οικονομικά βάρη για τις εθνικές Ομοσπονδίες αλλά και σημαντική σωματική επιβάρυνση για τους αθλητές-αθλήτριες, λόγω των πολλών παγκοσμίων κυπέλλων στα οποία καλούνται να συμμετάσχουν.

Επιπλέον, αναπτύχθηκαν σχέδια συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων και έπειτα από πρόταση του κ. Πανταζή η οποία έγινε δεκτή με χαρά, ο Πρόεδρος της FIG αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα μέσα στο επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να αποκτήσει συγκεκριμένη μορφή ο σχεδιασμός για την περαιτέρω συνεργασία της Ε.Γ.Ο. με τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής και να γίνουν νέα βήματα για την πρόοδο της ελληνικής Γυμναστικής.