Έτοιμη να ζήσει τη μαγεία της Παγκόσμιας Γυμναστράδας στο Άμστερνταμ η ελληνική αποστολή

Με ενθουσιασμό και με την προσμονή να ζήσουν μία ασύγκριτη εμπειρία γυμναστικής έφτασαν στο Άμστερνταμ τα μέλη της ελληνικής αποστολής, που θα συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Γυμναστράδα, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος διοργάνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG).

Συνολικά 19.000 αθλητές και αθλήτριες της Γυμναστικής για Όλους από κάθε ήπειρο και από κάθε ηλικιακή ομάδα θα πλημμυρίσουν με χαρά, αθλητικό πνεύμα και ενέργεια την ολλανδική πρωτεύουσα από την Κυριακή 30 Ιουλίου μέχρι και το Σάββατο 5 Αυγούστου.

Ανάμεσά τους θα βρίσκονται τα μέλη της ελληνικής αποστολής, η οποία αριθμεί 15 ομάδες (ΑΣΕ Δούκα, Acroland, ΑΓΣ Επτανήσων, Ελαία, Hobo Illusionerz, Ειρήνη Περιστερίου, ΦΟΜ Κότινος, Λεόντειος Σχολή, ΟΚΑΠΑ Φιλοθέης Ψυχικού – RGFA, ΟΚΑΠΑ Φιλοθέης Ψυχικού – Elite, Ρυθμός & Κίνηση, ΑΣ Μέγας Αλέξανδρος, ΟΑ Λαυρίου, Olympia Wolves Academy) με 396 αθλητές και αθλήτριες στο σύνολο.

Αρχηγός της «γαλανόλευκης» αποστολής είναι ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της Ομοσπονδίας, Κώστας Πανταζής.

Η αυλαία της διοργάνωσης, τα έξοδα συμμετοχής στην οποία καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τις συμμετέχουσες ομάδες, ανοίγει την Κυριακή 30 Ιουλίου, με την Τελετή Έναρξης που θα διεξαχθεί στο επιβλητικό Ολυμπιακό Στάδιο του Άμστερνταμ, για να ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες ποικίλες δράσεις και εμφανίσεις των ομάδων σε ειδικά διαμορφωμένα stages, αλλά και στην καρδιά της πόλης.

Στην υποδοχή των αποστολών παρέστησαν, δίνοντας ξεχωριστή αίγλη στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG) Ιάπωνας Μορινάρι Γουατανάμπε, καθώς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της FIG, Πορτογάλος Ροζέριο Βαλέριο.

Η Παγκόσμια Γυμναστράδα θα κορυφωθεί με το Γκαλά, στις 4-5 Αυγούστου, στο οποίο από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχει η ομάδα Olympia Wolves Academy, ενώ το Σάββατο 5 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Λήξης, επίσης στο Ολυμπιακό Στάδιο.