Στο παγκόσμιο κύπελλο τραμπολίνο της Φλόριντα ο Μάριος Γράψας και η Λίλα Κασάπογλου

Με προορισμό τις ΗΠΑ, αναχώρησαν οι πρωταθλητές του τραμπολίνο Μάριος Γράψας και Λίλα Κασάπογλου, οι οποίο θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στο παγκόσμιο κύπελλο του Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, στις 4-5 Αυγούστου.

Θα πρόκειται για τον δεύτερο σταθμό της προ-Ολυμπιακής σειράς αγώνων για τους Έλληνες αθλητές, έπειτα από την αντίστοιχη διοργάνωση που προηγήθηκε στις αρχές Ιουλίου στην Κοΐμπρα της Πορτογαλίας, ενώ θα ακολουθήσει άλλος ένας αγώνας, τον Οκτώβριο στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Οι συνολικοί πόντοι που θα κερδίσει κάθε αθλητής-αθλήτρια στα προ-Ολυμπιακά παγκόσμια κύπελλα θα υπολογιστούν για τη διαμόρφωση της παγκόσμιας κατάταξης της διετίας 2023-2024, οι κορυφαίοι της οποίας θα κατακτήσουν στο τέλος εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Μαζί με τους Μάριο Γράψα και Λίλα Κασάπογλου, που έφτασαν σήμερα (Παρασκευή 28/07) στις ΗΠΑ, θα βρεθούν οι προπονητές Κυριάκος Μαβιτζής, Ράνια Ρούτση και ο διεθνής κριτής Βαγγέλης Κολοζάκης.

Οι Έλληνες εκπρόσωποι θα πραγματοποιήσουν προετοιμασία περίπου μίας εβδομάδας στο Παλμ Μπιτς πριν μπουν στη μάχη του παγκοσμίου κυπέλλου, ξεκινώντας την προσπάθειά τους την επόμενη Παρασκευή (04/08) στους προκριματικούς του ατομικού τραμπολίνο ανδρών και γυναικών, ενώ μία ημέρα αργότερα, το Σάββατο (05/08), θα διεξαχθούν διαδοχικά οι ημιτελικοί και οι τελικοί.