Ασημένιο μετάλλιο για τον Σεραφείμ Εμινίδη στον πλάγιο ίππο στο EYOF 2023!

Την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στον πλάγιο ίππο πανηγύρισε ο 16χρονος Σεραφείμ Εμινίδης και μαζί του ολόκληρη η ελληνική ενόργανη γυμναστική στο 17ο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας (EYOF 2023) στο Μάριμπορ της Σλοβενίας, φτάνοντας σε μία ιστορική διάκριση!

Ο νεαρός πρωταθλητής φόρεσε το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος κατακτώντας τη 2η θέση στον τελικό του πλάγιου ίππου με 13,633 βαθμούς, σε μία διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν ταλαντούχοι έφηβοι και νεάνιδες από τις ευρωπαϊκές χώρες-μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Νικητής στο αγώνισμα αναδείχθηκε ο Αρμένιος Μαμικόν Χατσατριάν με 13,996 β., ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε πίσω από τον Εμινίδη ο Γεωργιανός Ντάχι Ντολίτζε με 13,300 β., σε έναν αγώνα υψηλών απαιτήσεων.

Στον προκριματικό της Τρίτης (25/07), ο Έλληνας αθλητής είχε κερδίσει την 5η θέση με 13,550 βαθμούς, επίδοση την οποία βελτίωσε στον τελικό, για να φτάσει σε ένα θριαμβευτικό αποτέλεσμα.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Σταθόπουλος, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Γυμναστικής Αβραάμ Σαπρανίδης και το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. απευθύνουν τα συγχαρητήριά τους στον Σεραφείμ Εμινίδη, στους προπονητές του Βασίλη Τσολακίδη και Γιάννη Ζαχαριάδη και σε όλους τους συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας του νεαρού αθλητή μας στο Μάριμπορ!