Ιδανικό φινάλε για τη Λύτρα στο Μιλάνο, με 6η θέση στον τελικό των κορυνών

Με την κατάκτηση της 6ης θέσης στις κορύνες έκλεισε η Παναγιώτα Λύτρα την εξαιρετική παρουσία της στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής του Μιλάνου, που αποτέλεσε για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια του ατομικού την τελευταία στάση πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαλένθια (23-27 Αυγούστου), μέσα από το οποίο θα διεκδικήσει με ισχυρές πιθανότητες την Ολυμπιακή πρόκριση.

Η 16χρονη αθλήτρια συγκέντρωσε 28,950 βαθμούς στον τελικό του αγαπημένου της οργάνου και κατέλαβε την 6η θέση μεταξύ των οκτώ φιναλίστ, σε μία διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν όλα τα μεγάλα ονόματα της διεθνούς ρυθμικής γυμναστικής, με το βλέμμα στο προσεχές προ-Ολυμπιακό της Βαλένθια.

Παράλληλα, η Λύτρα ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις της στη φετινή σειρά αγώνων του παγκοσμίου κυπέλλου έχοντας να επιδείξει τρεις προκρίσεις και συμμετοχές σε τελικούς στις κορύνες (7η στο Φάληρο, 6η στην Σόφια και 6η στο Μιλάνο), σε σύνολο τεσσάρων διοργανώσεων, ενώ ενδιάμεσα ήταν φιναλίστ στο ίδιο αγώνισμα και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπακού, κατακτώντας επίσης την 6η θέση.

Ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιος Σταθόπουλος, η Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής Ειρήνη Αϊνδιλή και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εκφράζουν τα συγχαρητήριά τους στην Παναγιώτα Λύτρα, στην προπονήτριά της Μορφούλα Ντώνα, καθώς και ευχαριστίες στις διεθνείς κριτές Έφη Πανταζίδου, Σοφία Μπούρα και σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας.