Τα λάθη κράτησαν πίσω την Εθνική Ανσάμπλ στο Μιλάνο

Τα λάθη κράτησαν πίσω την Εθνική Ανσάμπλ Γυναικών στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής του Μιλάνου, καθώς η χαμηλή βαθμολογία στο πρόγραμμα με 3 κορδέλες / 2 μπάλες δεν της επέτρεψε να τερματίσει όσο ψηλά μπορούσε, σε μία διοργάνωση που αποτέλεσε την τελική αγωνιστική πρόβα για όλες τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την Ολυμπιακή πρόκριση στο επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαλένθια στα τέλη Αυγούστου.

Η ελληνική ομάδα (Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Ειρήνη Κονιστή Χριστίνα Ρήγα, Μαριέττα Τοπολλάι, αναπληρωματική: Εΐρα Λάουρα Γκικόκα) περιορίστηκε στους 27,100 βαθμούς στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες, μία ημέρα μετά τους 31,750 βαθμούς στα 5 στεφάνια, φτάνοντας έτσι τους 58,850 βαθμούς ως άθροισμα. Η συγκομιδή αυτή την έφερε στη 12η θέση του σύνθετου αγώνα, απέναντι σε όλες τις μεγάλες ανταγωνίστριες που θα συναντήσει και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η αυλαία του παγκοσμίου κυπέλλου του Μιλάνου πέφτει αύριο, Κυριακή (23/07) με τους τελικούς οργάνων, όπου η Παναγιώτα Λύτρα έχει εξασφαλισμένη παρουσία στις κορύνες (17:35 – 18:05 ώρα Ελλάδας), ενώ η Εθνική Ανσάμπλ θα είναι 1η αναπληρωματική στα 5 στεφάνια.

Η Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής Ειρήνη Αϊνδιλή, δήλωσε μετά τον αγώνα:
«Έπειτα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μαΐου έγιναν αλλαγές στις συνθέσεις και των δύο προγραμμάτων, προκειμένου να ανεβεί ο βαθμός δυσκολίας τους. Ωστόσο, αυτό το διήμερο έγιναν λάθη στην εκτέλεση, τόσο στα 5 στεφάνια όσο και στις κορδέλες / μπάλες, που δεν επέτρεψαν στην ομάδα να δείξει τις δυνατότητές της και να φτάσει στις βαθμολογίες που θα μπορούσε να πάρει. Ο βαθμός καλλιτεχνίας ήταν πολύ ανεβασμένος σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα, αλλά ο βαθμός εκτέλεσης ήταν χαμηλός εξαιτίας των λαθών.
Η διοργάνωση του Μιλάνου χρησιμεύει ως μάθημα και θέλουμε να πιστεύουμε ότι με κάποιες ακόμα αλλαγές που θα γίνουν στο διάστημα που απομένει, η Εθνική Ανσάμπλ θα παρουσιαστεί στη Βαλένθια έτοιμη για να διεκδικήσει δυνατά την Ολυμπιακή πρόκριση».