Με πενταμελή ομάδα η ελληνική ενόργανη στο 17ο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας

Πέντε ταλαντούχοι πρωταθλητές της ενόργανης θα εκπροσωπήσουν την ελληνική γυμναστική στο 17ο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας (EYOF), που θα φιλοξενηθεί στο Μάριμπορ της Σλοβενίας από τις 23 έως τις 29 Ιουλίου και θα τους δώσει την ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στους συνομήλικούς τους από όλη την Ευρώπη, αλλά και να μυηθούν στο πνεύμα του Ολυμπισμού.

Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος οι έφηβοι Σεραφείμ Εμινίδης, Άγγελος Μελικσετιάν, Κυριάκος Χατζηιωαννίδης και οι νεάνιδες Δέσποινα Σάγκα, Μαρία-Μαρκέλλα Σπηλιοπούλου, που αναχώρησαν σήμερα (Σάββατο 22/07) για την πόλη της Σλοβενίας συνοδευόμενοι από τον ομοσπονδιακό προπονητή των αγοριών και αρχηγό αποστολής Γιάννη Ζαχαριάδη, τον προπονητή των κοριτσιών Θανάση Μπανούση και τη διεθνή κριτή Ελπίδα Στεφανίδου.

Στο φετινό, 17ο Θερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας, θα πάρουν μέρος συνολικά 3.600 νεαροί αθλητές και αθλήτριες από 48 ευρωπαϊκές χώρες-μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, συμμετέχοντας σε ένδεκα διαφορετικά αθλήματα (ενόργανη γυμναστική, στίβος, κολύμβηση, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, ορεινή ποδηλασία, ποδηλασία δρόμου, τζούντο, τένις και σκέιτμπορντ). Σε ό,τι αφορά στα αγωνίσματα της ενόργανης, η αυλαία θα ανοίξει την ερχόμενη Τρίτη (25/07) με τον γενικό αγώνα των αγοριών, που θα διαμορφώσει την τελική κατάταξη στο ομαδικό και στο σύνθετο ατομικό, αποτελώντας παράλληλα προκριματικό για τα επιμέρους όργανα, ενώ την Τετάρτη (26/07) θα γίνει ο αντίστοιχος γενικός αγώνας των κοριτσιών. Την Πέμπτη (27/07) θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά το πρωτότυπο αγώνισμα των μικτών ζευγαριών, στο οποίο ένας αθλητής και μία αθλήτρια από κάθε χώρα θα αναμετρώνται με αντίστοιχα ζευγάρια άλλων χωρών σε νοκ άουτ γύρους, αγωνιζόμενοι σε ένα διαφορετικό όργανο κάθε φορά. Τέλος, την Παρασκευή (28/07) και το Σάββατο (29/07) θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένοι τελικοί οργάνων