Δυνατό ξεκίνημα από την Εθνική Ανσάμπλ στο παγκόσμιο κύπελλο της Ιταλίας, άγγιξε τον τελικό στα 5 στεφάνια

Πολύ κοντά στην πρόκρισή της στον τελικό των 5 στεφανιών βρέθηκε η Εθνική Ανσάμπλ Γυναικών στην πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλλου ρυθμικής γυμναστικής του Μιλάνου, το οποίο διεξάγεται από τις 21 έως τις 23 Ιουλίου και συγκεντρώνει σχεδόν όλες τις ομάδες που θα κυνηγήσουν την Ολυμπιακή πρόκριση μέσα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του ερχόμενου μήνα.

Σε συνθήκες πολύ έντονου ανταγωνισμού, η ελληνική ομάδα (Εΐρα Λάουρα Γκικόκα, Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Χριστίνα Ρήγα, Μαριέττα Τοπολλάι, αναπληρωματική: Ειρήνη Κονιστή) κατέθεσε τα διαπιστευτήριά της, έδειξε ότι έχει σημαντικές δυνατότητες και έμεινε ένα βήμα μακριά από την είσοδο στην οκτάδα των φιναλίστ.
Η Εθνική Ανσάμπλ τερμάτισε 9η μεταξύ των 16 χωρών με 31,750 βαθμούς και θα είναι 1η αναπληρωματική ενόψει του τελικού της Κυριακής (23/07), αφήνοντας πίσω της στην κατάταξη αρκετές ισχυρές αντιπάλους που επίσης διεκδικούν με αξιώσεις την Ολυμπιακή πρόκριση.

Το ελληνικό σύνολο θα παρουσιάσει αύριο, Σάββατο (22/07), το πρόγραμμά του στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες, με την Κονιστή να παίρνει θέση στο ταπί αντί της Γκικόκα, διεκδικώντας άλλη μία επιτυχημένη εμφάνιση και το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος.

Παράλληλα, από το άθροισμα των δύο προγραμμάτων θα προκύψει η τελική κατάταξη του σύνθετου αγώνα, με τη χώρα μας να κυνηγά το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, που θα της δώσει ώθηση ενόψει του προσεχούς προ-Ολυμπιακού παγκόσμιου πρωταθλήματος της Βαλένθια (23-27 Αυγούστου).