Σπουδαία διπλή πρόκριση της Λύτρα στους τελικούς οργάνων στο Κλουζ

Ιδανικό ξεκίνημα έκανε η Παναγιώτα Λύτρα στο παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ ρυθμικής γυμναστικής του Κλουζ, όπου σφράγισε το εισιτήριο για τους τελικούς οργάνων τόσο στο στεφάνι όσο και στην μπάλα πραγματοποιώντας πολύ καλές εκτελέσεις.

Η 16χρονη πρωταθλήτρια κατέλαβε την 7η θέση στον προκριματικό του στεφανιού με 31,500 β. και την 8η στον αντίστοιχο προκριματικό της μπάλας με 30,600 β., εξασφαλίζοντας και στα δύο όργανα την παρουσία της στους τελικούς της Κυριακής (16/07), απέναντι σε ανταγωνίστριες κορυφαίου επιπέδου.

Παράλληλα, βρίσκεται μέχρι στιγμής στην 9η θέση της προσωρινής κατάταξης του σύνθετου ατομικού, έπειτα από τη διεξαγωγή των δύο από τα συνολικά τέσσερα όργανα.

Αύριο, Σάββατο (15/07), η Ελληνίδα εκπρόσωπος θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στις κορύνες και στην κορδέλα, με στόχο να βρεθεί και πάλι μέσα στην οκτάδα των φιναλίστ.

Το παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ της ρουμανικής πόλης, όπως και το παγκόσμιο κύπελλο του Μιλάνου που θα ακολουθήσει την ερχόμενη εβδομάδα, αποτελούν για τη Λύτρα τους τελευταίους αγώνες προετοιμασίας πριν από το κρίσιμο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαλένθια (23-27 Αυγούστου), μέσα από το οποίο θα επιχειρήσει να κατακτήσει την απευθείας Ολυμπιακή πρόκριση για το Παρίσι.