Στο παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ της Ρουμανίας η Παναγιώτα Λύτρα

Επιστροφή στους αγώνες για την Παναγιώτα Λύτρα, η οποία θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ ρυθμικής γυμναστικής του Κλουζ, από τις 14 έως τις 16 Ιουλίου, μία διοργάνωση που θα αποτελέσει το προτελευταίο της τεστ προετοιμασίας ενόψει του προ-Ολυμπιακού παγκοσμίου πρωταθλήματος του Αυγούστου. Μαζί με τη 16χρονη αθλήτρια βρίσκονται από την Τετάρτη (12/07) στη ρουμανική πόλη η προπονήτριά της Μορφούλα Ντώνα και η διεθνής κριτής Μαρία Πατρινέλλη.

Η νεαρή πρωταθλήτρια του ατομικού μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της, με τη σκέψη στο κρίσιμο παγκόσμιο πρωτάθλημα του ερχόμενου μήνα στη Βαλένθια της Ισπανίας (23-27 Αυγούστου), μέσα από το οποίο θα κυνηγήσει την απευθείας Ολυμπιακή πρόκριση.

Αμέσως μετά τη διοργάνωση του Κλουζ θα ακολουθήσει η συμμετοχή της Λύτρα στο παγκόσμιο κύπελλο του Μιλάνου (21-23 Ιουλίου), όπου παρούσα θα είναι και η Εθνική Ανσάμπλ Γυναικών, στην τελική αγωνιστική πρόβα της ελληνικής ομάδας πριν από το προ-Ολυμπιακό.

Η αυλαία στο παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ της Ρουμανίας θα ανοίξει την Παρασκευή (14/07) με τα δύο πρώτα όργανα του σύνθετου ατομικού (στεφάνι, μπάλα), ενώ το Σάββατο (15/07) οι αθλήτριες θα αγωνιστούν στα υπόλοιπα δύο όργανα (κορύνες, κορδέλα) και την Κυριακή (16/07) θα διεξαχθούν οι τελικοί οργάνων με την συμμετοχή οκτώ φιναλίστ σε καθέναν από αυτούς.