Στο φινάλε έχασε τον τελικό στις κορύνες η εκπληκτική Κεσίδου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής νεανίδων

Την τελευταία στιγμή έχασε μία πρόκριση που άξιζε η Βιολέτα Κεσίδου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής νεανίδων, στο Κλουζ της Ρουμανίας, όπου έκανε εξαιρετική προσπάθεια στις κορύνες, αλλά τελικά κατέλαβε την 9η θέση στον προκριματικό του αγωνίσματος με 27,650 βαθμούς και θα είναι 1η αναπληρωματική στον τελικό της Κυριακής (09/07).

Η Κεσίδου κρατούσε το εισιτήριο για την προνομιούχο οκτάδα σχεδόν μέχρι την ολοκλήρωση του προκριματικού, ωστόσο η Ουγγαρέζα Μπογκλάρκα Μπαρκότσι την ξεπέρασε στο φινάλε. Παρόλα αυτά, η 9η θέση της είναι η υψηλότερη που έχει κερδίσει μία Ελληνίδα αθλήτρια σε οποιοδήποτε αγώνισμα στην σύντομη ιστορία των παγκοσμίων πρωταθλημάτων ρυθμικής γυμναστικής νεανίδων.

Παράλληλα, η Ουρανία Συγκούνα ολοκλήρωσε την συμμετοχή της στους προκριματικούς του ατομικού καταλαμβάνοντας τη 18η στην κορδέλα με 25,050 βαθμούς.

Ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιος Σταθόπουλος και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εκφράζουν τα συγχαρητήριά τους στη Βιολέτα Κεσίδου και στην προπονήτριά της Ελένη Τσαμτζή, στην Ουρανία Συγκούνα και στην προπονήτριά της Μορφούλα Ντώνα και προς όσους άλλους συνεισέφεραν στην επιτυχημένη εκπροσώπηση της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής.