Οριακά εκτός προ-Ολυμπιακής βαθμολόγησης Γράψας και Κασάπογλου στην Κοΐμπρα, φιναλίστ στον ακροβατικό διάδρομο η Εφραίμογλου

Ο Μάριος Γράψας και η Λίλα Κασάπογλου δεν κατάφεραν να κερδίσουν πόντους στο πρώτο φετινό προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο κύπελλο του τραμπολίνο, στην Κοΐμπρα της Πορτογαλίας, αλλά η Αλεξάνδρα Εφραίμογλου έφερε τα χαμόγελα στην ελληνική ομάδα, κατακτώντας την πρόκριση στο μη Ολυμπιακό αγώνισμα του ακροβατικού διαδρόμου γυναικών.

Στο ατομικό τραμπολίνο, οι Έλληνες πρωταθλητές έμειναν με μικρή διαφορά έξω από τους πόντους της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς ο Μάριος Γράψας τερμάτισε 35ος στους άνδρες με 56,660 β. και η Λίλα Κασάπογλου 38η στις γυναίκες με 51,540 β., απέχοντας λιγότερο από έναν βαθμό από το βαθμολογούμενο «τοπ 30».

Το φετινό αγωνιστικό ημερολόγιο περιλαμβάνει άλλα δύο προ-Ολυμπιακά παγκόσμια κύπελλα τραμπολίνο, τον Αύγουστο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα στις ΗΠΑ και τον Οκτώβριο στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Οι πόντοι που θα κερδίσει κάθε αθλητής και αθλήτρια θα υπολογιστούν για τη διαμόρφωση της παγκόσμιας κατάταξης της διετίας 2023-2024, οι κορυφαίοι της οποίας θα κατακτήσουν στο τέλος εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Η ελληνική επιτυχία στο παγκόσμιο κύπελλο της Κοΐμπρα ήρθε από την Αλεξάνδρα Εφραίμογλου, η οποία κέρδισε την 6η θέση στον προκριματικό του ακροβατικού διαδρόμου γυναικών με 48,400 βαθμούς στο άθροισμα (1η εκτέλεση: 24,700, 2η εκτέλεση: 23,700) και σφράγισε το εισιτήριο για τον αυριανό τελικό του αγωνίσματος (Σάββατο 08/07, 16:00 ώρα Ελλάδας).