Άνετη πρόκριση Γράψα, οριακός αποκλεισμός Κασάπογλου στο παγκόσμιο κύπελλο του Σανταρέμ

Ανάμικτα συναισθήματα πρόσφεραν στην ελληνική ομάδα οι προκριματικοί του παγκοσμίου κυπέλλου τραμπολίνο του Σανταρέμ, στην Πορτογαλία, καθώς ο Μάριος Γράψας κατέκτησε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της κατηγορίας ανδρών, ενώ αντίθετα η Λίλα Κασάπογλου έμεινε οριακά εκτός 24άδας στην κατηγορία γυναικών.

Ο Γράψας τερμάτισε 12ος στον προκριματικό των ανδρών με σπουδαία εμφάνιση και 58,520 βαθμούς, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον μεσημεριανό ημιτελικό της Κυριακής (02/07, 12:00 – 14:00 ώρα Ελλάδας), μέσα από τον οποίο θα κυνηγήσει την είσοδο στην οκτάδα του απογευματινού τελικού.

Ωστόσο, η Κασάπογλου δεν είχε την τύχη με το μέρος της στις γυναίκες, αφού οι 51,220 βαθμοί που συγκέντρωσε την έφεραν στην 26η θέση, μόλις 0,150 β. πίσω από την τελευταία προνομιούχο θέση του «τοπ 24», και έτσι θα είναι 2η αναπληρωματική ενόψει των ημιτελικών.

Για τους Έλληνες πρωταθλητές του τραμπολίνο, η διοργάνωση του Σανταρέμ αποτελεί ένα δυνατό τεστ προετοιμασίας πριν από το πρώτο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο κύπελλο της χρονιάς, που θα ακολουθήσει στην Κοΐμπρα, επίσης επί πορτογαλικού εδάφους, σε λιγότερο από μία εβδομάδα (7-8 Ιουλίου).