Στα παγκόσμια κύπελλα της Πορτογαλίας οι πρωταθλητές του τραμπολίνο

Με στόχο να διεκδικήσουν καλά πλασαρίσματα και πόντους στην προ-Ολυμπιακή παγκόσμια κατάταξη αναχώρησαν οι Έλληνες εκπρόσωποι του τραμπολίνο για την Πορτογαλία, όπου θα συμμετάσχουν αρχικά στο παγκόσμιο κύπελλο του Σανταρέμ (1-2 Ιουλίου) και κατόπιν στην αντίστοιχη διοργάνωση της Κοΐμπρα, η οποία είναι ενταγμένη στην σειρά των προ-Ολυμπιακών παγκοσμίων κυπέλλων (7-8 Ιουλίου).

Με τα ελληνικά χρώματα θα αγωνιστούν ο Μάριος Γράψας στο ατομικό ανδρών και η Λίλα Κασάπογλου στο ατομικό γυναικών, έχοντας τους προπονητές Κυριάκο Μαβιτζή, Ράνια Ρούτση και τον διεθνή κριτή Βαγγέλη Κολοζάκη στο πλευρό τους.

Το παγκόσμιο κύπελλο του Σανταρέμ θα ξεκινήσει το Σάββατο (01/07) με τους προκριματικούς και θα κορυφωθεί την Κυριακή (02/07) με τους ημιτελικούς και τελικούς σε κάθε αγώνισμα.

Για την ελληνική ομάδα θα αποτελέσει ουσιαστικά ένα δυνατό τεστ προετοιμασίας πριν μεταβεί στην Κοΐμπρα, όπου θα διεξαχθεί το πρώτο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο κύπελλο της χρονιάς στις 7-8 Ιουλίου και στο οποίο θα είναι επίσης παρούσα στο μη Ολυμπιακό αγώνισμα του ακροβατικού διαδρόμου η Αλεξάνδρα Εφραίμογλου, συνοδευόμενη από τον προπονητή της Απόστολο Σταυριανίδη.

Το φετινό αγωνιστικό ημερολόγιο περιλαμβάνει άλλα δύο προ-Ολυμπιακά παγκόσμια κύπελλα τραμπολίνο, τον Αύγουστο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα στις ΗΠΑ και τον Οκτώβριο στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Οι πόντοι που θα κερδίσει κάθε αθλητής και αθλήτρια θα υπολογιστούν για τη διαμόρφωση της παγκόσμιας κατάταξης της διετίας 2023-2024, οι κορυφαίοι της οποίας θα κατακτήσουν στο τέλος εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».