Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική Ανσάμπλ Νεανίδων στις 5 μπάλες, στο διεθνές τουρνουά ρυθμικής του Καΐρου

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε με εντυπωσιακή εμφάνιση η Εθνική Ανσάμπλ Νεανίδων στις 5 μπάλες, στο διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής “Pharaoh’s Cup” στο Κάιρο, επιβεβαιώνοντας τις μεγάλες δυνατότητές της.

Η ελληνική ομάδα (Ελευθερία Καντερέ, Ευσταθία Κοντοπούλου, Ειρήνη Κράλη, Στεφανία Μπακοπούλου, Μαριάνθη Σιμιτζή, Κατερίνα Χολίδη) κέρδισε την 3η θέση στον τελικό του προγράμματος με τις 5 μπάλες με 28,150 βαθμούς, επαναλαμβάνοντας το ίδιο πλασάρισμα που είχε και στον προκριματικό του αγωνίσματος μία ημέρα νωρίτερα.

Την 1η θέση κατέκτησε η Ιταλία με 29,200 β. και τη 2η το Αζερμπαϊτζάν με 28,600 β., σε μια διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν συνολικά 12 ομάδες ανσάμπλ νεανίδων, με το βλέμμα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής νεανίδων που θα ακολουθήσει σε λιγότερο από έναν μήνα (Κλουζ, 7-9 Ιουνίου).

Οι Ελληνίδες αθλήτριες αγωνίστηκαν και στον αντίστοιχο τελικό στα 5 σχοινάκια, όπου υπέπεσαν σε λάθη και περιορίστηκαν στην 8η θέση.

Το διεθνές τουρνουά του Καΐρου ολοκληρώνεται με τους αντίστοιχους τελικούς οργάνων του ατομικού νεανίδων, όπου θα υπάρχει επίσης ελληνική συμμετοχή, με την Ουρανία Συγκούνα να βρίσκεται μεταξύ των οκτώ φιναλίστ στην κορδέλα.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Σταθόπουλος, η Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής Ειρήνη Αϊνδιλή και το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. απευθύνουν τα θερμά συγχαρητήριά τους προς την Εθνική Ανσάμπλ Νεανίδων, τις προπονήτριες Μαρίνα Φατέεβα, Φωτεινή Κωτσοπούλου, Σοφία Αϊβαθιάδου και τη δασκάλα μπαλέτου Ραλίτζα Βλαντιμίροβα, καθώς επίσης προς τη γιατρό Ζαΐρα Συμεωνίδου, τον φυσικοθεραπευτή Μιχάλη Καλινδέρη, τη διεθνή κριτή Σοφία Μπούρα και όλο το επιτελείο της Εθνικής ομάδας.