Πλημμύρισε κόσμο, χαμόγελα και θέαμα το Δ.Α.Κ. Ευόσμου στην πρεμιέρα του “EGO Gym White Tower 2023”

Η μοναδική ομορφιά αλλά και η τεράστια δυναμική της Γυμναστικής για Όλους αποτυπώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ “EGO Gym White Tower 2023”, στο Δ.Α.Κ. Ευόσμου «Βούλα Πατουλίδου», που πλημμύρισε από νεανικά χαμόγελα, καθώς και από θεατές, που δεν έχασαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα θέαμα ξεχωριστό και να αποκομίσουν τις ωραιότερες εικόνες και εντυπώσεις.

Στη φετινή διοργάνωση παίρνουν μέρος περισσότεροι από 1.000 αθλούμενοι, ηλικίας από 4 έως 84 ετών, δημιουργώντας ρεκόρ συμμετοχής στην ιστορία του θεσμού με ομάδες από 55 αθλητικά σωματεία και φορείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας και στέλνοντας το μήνυμα ότι η Γυμναστική είναι το άθλημα όλης της ζωής, μέσα από περίτεχνα προγράμματα που συνδυάζουν ακροβατικά, χορευτικά και θεατρικά στοιχεία.

Το “EGO Gym White Tower 2023” διοργανώνεται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και είναι ενταγμένο στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Be Active” της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Τις συμμετέχουσες ομάδες καλωσόρισε ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της Ομοσπονδίας, Κώστας Πανταζής, ο οποίος επισήμανε χαρακτηριστικά:
«Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι για την άνθηση που γνωρίζει το άθλημα της Γυμναστικής για Όλους. Φέτος, για πρώτη φορά, το “EGO Gym White Tower” διαρκεί δύο ημέρες και οι συμμετέχοντες είναι διπλάσιοι σε σχέση με πέρσι. Ευχαριστούμε τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου για την στήριξή του, ενώ πρέπει να επισημάνουμε και την συμβολή του Β’ Αντιπροέδρου της Ε.Γ.Ο. Αβραάμ Σαπρανίδη για να βρεθούμε εδώ και να έχουμε αυτό το πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε επίσης το προσωπικό του Δ.Α.Κ. Ευόσμου και όσους εργάστηκαν για αυτή τη διοργάνωση, αλλά και τα σωματεία μας Α.Σ. Εν Χορώ, Α.Γ.Σ. Πυραμίδα και Α.Σ. Αρμονία Δήμου Δέλτα για την πολύτιμη βοήθεια και τον εξοπλισμό που πρόσφεραν. Το άθλημά μας χρειάζεται τέτοιες συνέργειες για να προχωρήσει. Και φυσικά, ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές μας!».

Στην συνέχεια, ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός τόνισε: «Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά που φιλοξενούμε αυτό το Φεστιβάλ, αυτή τη γιορτή χαράς και αθλητισμού. Συγχαρητήρια σε όλους εσάς τους γονείς, που στρέψατε τα παιδιά σας στον δρόμο της άθλησης. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι αξιέπαινοι, γιατί ένας αθλητής μαθαίνει από μικρή ηλικία να γυμνάζει όχι μόνο το σώμα, αλλά και το πνεύμα του».

Την πρεμιέρα του Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης και Δημήτρης Κούβελας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Κορδελιού-Ευόσμου Γιώργος Σταυρίδης, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μαρία Γαβαλά, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Δεμερτζής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κορδελιού-Ευόσμου Αντωνία Καραπουλουτίδου, Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου Παναγιώτης Φωτιάδης και η Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και Γραμματέας των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης Δήμητρα Γιαννιού, καθώς επίσης ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αβραάμ Σαπρανίδης, η Γ’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ειρήνη Μανδραβέλη, το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. Νεκτάριος Κελεσίδης, ο Αντιπρόεδρος της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. Πόλυς Κερατίδης, η Ταμίας της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. Έλσα Σκεύη και ο Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής Βασίλης Τσολακίδης.

Το Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους “EGO Gym White Tower 2023” θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί αύριο, Κυριακή (28/05), με την αγωνιστική δράση να διαρκεί από τις 17:30 έως τις 20:30 και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η διοργάνωση, όπως όλα τα Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους, δεν έχει διαγωνιστικό και βαθμολογικό χαρακτήρα, επιβραβεύοντας την αξία της συμμετοχής και προσφέροντας αναμνηστικά έπαθλα σε όλους τους συμμετέχοντες.