Σταθερά ψηλά η Εθνική Ανσάμπλ Γυναικών, 7η στις κορδέλες / μπάλες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής!

Με την Εθνική Ανσάμπλ Γυναικών να κατακτά την 7η θέση στον τελικό με τις 3 κορδέλες / 2 μπάλες, στη δεύτερη διαδοχική παρουσία της μεταξύ των φιναλίστ του θεσμού, έπεσε στο Μπακού η αυλαία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής.

Η ελληνική ομάδα (Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Ειρήνη Κονιστή, Χριστίνα Ρήγα, Μαριέτα Τοπολλάι, αναπληρωματική: Εΐρα Λάουρα Γκικόκα) συγκέντρωσε 28,750 βαθμούς στο πρόγραμμά της με μουσική υπόκρουση το κομμάτι “Blizzard” των “Audiomachine” και κατέλαβε την 7η θέση, ωστόσο άξιζε να βρεθεί τουλάχιστον μέσα στην κορυφαία πεντάδα, αφού η εκτέλεσή της ήταν πολύ καλή και δικαιούνταν ακόμα υψηλότερη βαθμολογία από εκείνη που είχε πάρει στον προκριματικό (29,400 β.).

Το ελληνικό ανσάμπλ είχε επίσης κερδίσει την 7η θέση στο ίδιο αγώνισμα στο περσινό ευρωπαϊκό του Τελ Αβίβ και έτσι κατάφερε να φτάσει στο Μπακού σε μία επιτυχία που δεν είχε επαναληφθεί την τελευταία εικοσαετία: Δίνοντας το «παρών» στους τελικούς οργάνων για δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η Εθνική ομάδα πέτυχε κάτι που είχε να συμβεί από τις αντίστοιχες διοργανώσεις του 2001 και 2003.

Τα μετάλλια στον τελικό με τις 3 κορδέλες / 2 μπάλες κατέκτησαν κατά σειρά η «οικοδέσποινα» ομάδα του Αζερμπαϊτζάν (32,250 β.), το Ισραήλ (32,150 β.) και η Ισπανία (31,200 β.).

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει από το Μπακού αύριο, Δευτέρα (22/05), μέσω Κωνσταντινούπολης με την πτήση “TK 1843” της “Turkish Airlines”και αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 08:35 το πρωί.