Επιβεβαίωση των ελληνικών δυνατοτήτων στο Μπακού παρά τις δυσκολίες – Συγχαρητήρια από την Ε.Γ.Ο. στην Εθνική ομάδα ρυθμικής

Με διακρίσεις που παρέμεναν απλησίαστες εδώ και μια εικοσαετία, αλλά και με την αίσθηση ότι οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής μπορούν να πετύχουν ακόμα περισσότερα και μεγαλύτερα κατορθώματα, αρχής γενομένης από το προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα του ερχόμενου Αυγούστου στη Βαλένθια, έκλεισε για τα ελληνικά χρώματα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μπακού.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Σταθόπουλος, η Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής Ειρήνη Αϊνδιλή και το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. απευθύνουν τα θερμά συγχαρητήριά τους την Παναγιώτα Λύτρα και την προπονήτριά της Μορφούλα Ντώνα, προς την Εθνική Ανσάμπλ και τις προπονήτριες Μαρίνα Φατέεβα, Φωτεινή Κωτσοπούλου, Σοφία Αϊβαθιάδου και τη δασκάλα μπαλέτου Ραλίτζα Βλαντιμίροβα, προς τη Μαρία Δερβίση και την προπονήτριά της Έφη Μπλέκα, καθώς επίσης προς τη γιατρό Ζαΐρα Συμεωνίδου, τον φυσικοθεραπευτή Μιχάλη Καλινδέρη, τις διεθνείς κριτές Έφη Πανταζίδου, Σοφία Μπούρα και όλο το επιτελείο της Εθνικής ομάδας.

Μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης ελληνικής προσπάθειας στο Μπακού, η Ειρήνη Αϊνδιλή τόνισε χαρακτηριστικά:
«Σε ό,τι αφορά τη Γιώτα Λύτρα, είμαι περήφανη για τον αγώνα που έδωσε. Αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν ένας μαραθώνιος, ένας αγώνας πολύ κουραστικός και δύσκολος, στον οποίο αντεπεξήλθε με μεγάλη επιτυχία. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας της. Εάν συνεχίσει έτσι, η πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού θα είναι εξασφαλισμένη, μέσα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Αυγούστου.
Το Ανσάμπλ Γυναικών έκανε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα στις κορδέλες / μπάλες, αλλά μία μέτρια εμφάνιση στα στεφάνια δεν επέτρεψε στην ομάδα να τερματίσει στη θέση που θα μπορούσε στον σύνθετο αγώνα. Στον τελικό με τις κορδέλες / μπάλες οι αθλήτριες ήταν ακόμα καλύτερες από τον προκριματικό, αλλά η βαθμολογία τους δεν ήταν ανάλογη της εμφάνισής τους και για τον λόγο αυτό καταθέσαμε ένσταση, που δεν δικαιώθηκε. Σίγουρα η Εθνική Ανσάμπλ θα μπορούσε να φέρει καλύτερα αποτελέσματα εδώ, αλλά κάποιοι τραυματισμοί αθλητριών δεν έκαναν καθόλου εύκολο αυτόν τον αγώνα.
Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τις διεθνείς κριτές μας, κυρίες Πανταζίδου και Μπούρα, καθώς το ιατρικό επιτελείο μας στο Μπακού, τη γιατρό Ζαΐρα Συμεωνίδου και τον φυσικοθεραπευτή Μιχάλη Καλινδέρη, που είχαν να διαχειριστούν πολλά προβλήματα και κατάφεραν να τα αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σ’ ένα μαραθώνιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει από το Μπακού αύριο, Δευτέρα (22/05), μέσω Κωνσταντινούπολης με την πτήση “TK 1843” της “Turkish Airlines”και αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 08:35 το πρωί.