8ος στο παγκόσμιο κύπελλο του Καΐρου και πρώτος επιλαχών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Με βελτιωμένη εμφάνιση στον τελικό των κρίκων έκλεισε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης την επιτυχημένη παρουσία του στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Καΐρου, που αποτέλεσε τον τέταρτο και τελευταίο αγώνα της φετινής σειράς των παγκοσμίων κυπέλλων.

Ο 31χρονος σπεσιαλίστας των κρίκων συγκέντρωσε 14,100 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματος και κατέλαβε την 8η θέση, ανεβάζοντας την επίδοσή του συγκριτικά με τον προκριματικό, στον οποίο είχε επίσης καταταγεί 8ος με 14,033 βαθμούς.

Επιπλέον, ο Κωνσταντινίδης έφτασε τους 13 πόντους στην τελική ετήσια παγκόσμια κατάταξη των κρίκων και αναμένεται να κερδίσει την 9η θέση μεταξύ των αθλητών που διεκδίκησαν μέσω αυτής της οδού την ατομική πρόκριση για το προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αμβέρσας (30 Οκτωβρίου – 8 Νοεμβρίου).

Οκτώ σπεσιαλίστες, στους οποίους συγκαταλέγεται ο Λευτέρης Πετρούνιας, θα πάρουν την απευθείας πρόκριση για την Αμβέρσα, αλλά ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης διατηρεί επίσης πιθανότητες να δηλώσει παρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ως πρώτος επιλαχών στους κρίκους, σε περίπτωση που κάποιος από τους προπορευόμενους κατόχους των εισιτηρίων δεν συμμετάσχει τελικά.

Στην προνομιούχο οκτάδα πρόκειται να βρεθούν οι Νικίτα Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν, 80 π.), Μαχντί Αχμάντ Κοχάνι (Ιράν, 64 π.), Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία, 58 π.), Βίντσεντς Χεκ (Αυστρία, 42 π.), Λευτέρης Πετρούνιας (ΕΛΛΑΔΑ, 35 π.), Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία, 30 π.), Σωκράτης Πηλακούρης (Κύπρος, 26 π.) και Βαν Χανχ Νάιεν (Βιετνάμ, 23 π.).

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Σταθόπουλος, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Γυμναστικής Αβραάμ Σαπρανίδης και το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. απευθύνουν τα συγχαρητήριά τους στον Λευτέρη Πετρούνια για τη μαθηματική επιβεβαίωση της πρόκρισής του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και στον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη για την πρόκριση και την συμμετοχή του στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου του Καΐρου!