14η στο σύνθετο ατομικό η Λύτρα στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής “AGF Trophy 2023”

Τη 14η θέση στο σύνθετο ατομικό κατέλαβε η Παναγιώτα Λύτρα στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής “AGF Trophy 2023”, στο Μπακού, στη διοργάνωση που αποτέλεσε το τελευταίο αγωνιστικό τεστ πριν από την συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το οποίο επίσης θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.

Η νεαρή Ελληνίδα πρωταθλήτρια έδειξε πολύ καλά στοιχεία για άλλη μια φορά, παρότι λίγα λάθη στις κορύνες της στέρησαν την είσοδο στον τελικό του αγωνίσματος και μία υψηλότερη θέση στο σύνθετο ατομικό. Με 28,600 β. στις κορύνες και 28,850 β. στην κορδέλα κατά τη δεύτερη ημέρα των προκριματικών, η Λύτρα έφτασε τους 118,250 βαθμούς ως σύνολο στο σύνθετο.

Αναφερόμενη στην εμφάνιση της 16χρονης αθλήτριας, η Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής, Ειρήνη Αϊνδιλή, τόνισε:
«Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την προσπάθεια της Παναγιώτας στο Μπακού. Συγχαρητήρια στην ίδια, στην προπονήτριά της Μορφούλα Ντώνα και στη διεθνή κριτή Μαρία Πάχτα. Είμαστε βέβαιοι ότι η αθλήτριά μας θα παρουσιαστεί πανέτοιμη για να δείξει τον καλύτερο εαυτό της και να διακριθεί τόσο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του ερχόμενου μήνα, όσο και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Αυγούστου, που θα αποτελέσει τον σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς αφού θα κρίνει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού».