Η Ε.Γ.Ο. παρούσα στην ημερίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού για την Ακεραιότητα και Καταπολέμηση της Διαφθοράς

Σημαντική παρουσία είχε η Ε.Γ.Ο. στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με θέμα «Στρατηγικό Σχέδιο Ενίσχυσης της Ακεραιότητας και Καταπολέμησης της Διαφθοράς στον τομέα του Αθλητισμού: Ο ρόλος των Αθλητικών Ομοσπονδιών» και στην οποία την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Πανταζής και το μέλος του Δ.Σ. Ελένη Μιχοπούλου.

Χαιρετισμούς απεύθυναν, κατά την έναρξη της ημερίδας, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και η Αναπληρώτρια του Διοικητή Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και Επικεφαλής της Μονάδας Επιθεωρήσεων και Ελέγχων Αλεξάνδρα Ρογκάκου, ενώ ο πρώτος εκ των ομιλητών ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Το πρώτο σκέλος της ημερίδας, με τίτλο «Χρηστή Διακυβέρνηση: Συνέργειες – Προκλήσεις», κάλυψε θέματα που αφορούν στη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των αθλητικών φορέων σε συνάρτηση μάλιστα με τη δημιουργία του ηλεκτρονικού Μητρώου Αθλητικών Φορέων, ενώ το δεύτερο κομμάτι περιλάμβανε την ενότητα «Καταπολέμηση Εκφοβισμού και Παρενόχλησης: Συνέργειες – Προκλήσεις» και παρουσίασε τις ενδεικνυόμενες δράσεις για την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων στον αθλητισμό.

Αφού ευχαρίστησε τον κ. Μαυρωτά για τη διοργάνωση αυτής της ιδιαίτερα ουσιαστικής ημερίδας, ο κ. Πανταζής έκανε παρέμβαση στον κύκλο των τοποθετήσεων και δήλωσε ότι η Ε.Γ.Ο. θα είναι αρωγός στην προσπάθεια καταπολέμησης της διαφθοράς και της οποιαδήποτε κακοποίησης και παρενόχλησης των αθλητών-αθλητριών. Επιπλέον, αναφέρθηκε σε μία σειρά από ζητήματα που αγγίζουν τις αθλητικές Ομοσπονδίες στο σύνολό τους, όπως είναι η διαχείριση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας τους, το πολυδαίδαλο της νομοθεσίας και το αντίστοιχο πλαίσιο που διέπει τους εργαζομένους σε αυτές, ενώ επίσης υπογράμμισε την πολύ μεγάλη σημασία του Safeguarding, την σωστή ενημέρωση αθλητών και γονιών για το πού θα πρέπει να απευθύνονται και την αναγκαιότητα ύπαρξης κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού που θα γνωρίζει τόσο το νομικό πλαίσιο όσο και τις ιδιαιτερότητες κάθε αθλήματος. Καταλήγοντας, επισήμανε τις ενέργειες που έχει κάνει η Ε.Γ.Ο. σε αυτούς τους τομείς, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες και στην εξέλιξη του αθλητισμού και της κοινωνίας.