Στις Τεχνικές Επιτροπές Γυμναστικής της ISF οι Φωτεινή Μέλλου και Μαρία Πάχτα

Εκπροσώπηση στα θεσμικά όργανα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ISF) θα έχει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια η ελληνική γυμναστική, μέσω της Φωτεινής Μέλλου και της Μαρίας Πάχτα, οι οποίες ορίστηκαν στις αρμόδιες Τεχνικές Επιτροπές Ενόργανης Γυμναστικής και Ρυθμικής Γυμναστικής, αντίστοιχα, για την περίοδο 2023-2026. Για την κυρία Μέλλου θα είναι η δεύτερη διαδοχική θητεία, ενώ για την κυρία Πάχτα η πρώτη θητεία.

Οι Ελληνίδες διεθνείς κριτές της Ενόργανης Γυναικών και της Ρυθμικής Γυμναστικής θα αποτελέσουν τακτικά μέλη με τα οποία θα συμμετέχει η Ελλάδα στις αντίστοιχες Τεχνικές Επιτροπές, έπειτα από εισήγηση της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής. Η επιλογή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το καταστατικό της ISF κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής η οποία διεξήχθη στις Βρυξέλλες στις 20-21 Μαρτίου 2023.

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων ως ο μοναδικός θεσμικός εκπρόσωπος της χώρας στην ISF, έχοντας πρωτίστως ως στόχο τη συμμετοχή των μαθητών-μαθητριών μας στις παγκόσμιες σχολικές διοργανώσεις, επ’ ευκαιρία της ολοκλήρωσης των διαδικασιών από τη Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού, εξέφρασε την ευχή στα νέα μέλη να συνεισφέρουν με την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους στην ανάπτυξη του Σχολικού Αθλητισμού και την προβολή της ωφελιμότητάς του στους μαθητές και τις μαθήτριες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Πρόεδρος Αθανάσιος Σταθόπουλος και το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. συγχαίρουν τις κυρίες Φωτεινή Μέλλου και Μαρία Πάχτα και τους εύχονται καλή και επιτυχημένη θητεία στις Τεχνικές Επιτροπές της ISF.