Όμορφο φινάλε με 6η θέση στις κορύνες για την Παναγιώτα Λύτρα στη Σόφια

Την 6η θέση στον τελικό των κορυνών κατέκτησε η Παναγιώτα Λύτρα στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής της Σόφιας, γράφοντας όμορφο επίλογο στην επιτυχημένη παρουσία της στη διοργάνωση.

Η 16χρονη πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 30,200 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματος, επίδοση που της χάρισε την 6η θέση, ανεβαίνοντας ένα σκαλοπάτι συγκριτικά με την αντίστοιχη μεγάλη διάκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Φαλήρου πριν από δύο εβδομάδες, όπου ήταν επίσης φιναλίστ στις κορύνες και είχε τερματίσει 7η.

Το χρυσό μετάλλιο στις κορύνες στο παγκόσμιο κύπελλο της Σόφιας κατέκτησε η Βουλγάρα Στιλιάνα Νικόλοβα (34,000 β.), μπροστά από την συμπατριώτισσά Εύα Μπρεζαλίεβα (32,700 β.), ενώ την τριάδα συμπλήρωσε η Ιταλίδα Σοφία Ραφαέλι (32,150 β.).

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Σταθόπουλος, η Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής Ειρήνη Αϊνδιλή και το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. απευθύνουν τα θερμά συγχαρητήριά τους προς την Παναγιώτα Λύτρα και την προπονήτριά της, Μορφούλα Ντώνα.

Η Ειρήνη Αϊνδιλή σχολίασε τη νέα διάκριση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας αναφέροντας:
«Θερμά συγχαρητήρια στην Παναγιώτα και στην προπονήτριά της, Μορφούλα Ντώνα, για τις πολύ καλές εντυπώσεις που άφησε σε έναν πολύ απαιτητικό αγώνα, έχοντας εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο στο σύνθετο ατομικό όσο και στις κορύνες, ενώ άγγιξε επίσης τον τελικό στο στεφάνι και στην μπάλα. Έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό επίπεδο με σταθερά ανοδική πορεία, η οποία περιμένουμε να συνεχιστεί στο τρίτο φετινό παγκόσμιο κύπελλο σε τρεις εβδομάδες στο Μπακού και ελπίζουμε ότι θα κορυφωθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Αυγούστου, όπου θα διεκδικήσει την είσοδό της στις 17 καλύτερες αθλήτριες του κόσμου και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συγχαρητήρια και στη Μαρία Πάχτα για την παρουσία της στη Σόφια ως διεθνής κριτής του ατομικού».