Αργυρό μετάλλιο για την εκπληκτική Εθνική Ανσάμπλ στις κορδέλες / μπάλες, στο παγκόσμιο κύπελλο της Σόφιας!

Άλλη μία λαμπρή σελίδα έγραψε η Εθνική Ανσάμπλ, που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο της Σόφιας, στο πρόγραμμα με 3 κορδέλες / 2 μπάλες, επιβεβαιώνοντας τις τεράστιες δυνατότητές της και ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθησή της στον δρόμο για τη διεκδίκηση της Ολυμπιακής πρόκρισης!

Η ελληνική ομάδα (Εΐρα Λάουρα Γκικόκα, Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Ειρήνη Κονιστή, Χριστίνα Ρήγα, Μαριέττα Τοπολλάι) ήταν εκπληκτική στους τελικούς οργάνων της διοργάνωσης και κέρδισε πανάξια τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες με 29,250 βαθμούς, υπό τους ήχους του κομματιού συμφωνικής μουσικής “Blizzard” των “Audiomachine”.
Μαζί της, στο βάθρο των νικητριών του αγωνίσματος ανέβηκαν η Πολωνία (1η με 29,750 β.) και η Γαλλία (3η με 29,100 β.).

Πρόκειται για το δεύτερο μετάλλιο της Εθνικής ομάδας Ανσάμπλ στα φετινά παγκόσμια κύπελλα στο πρόγραμμα με κορδέλες / μπάλες, αλλά και για την κορυφαία στιγμή μέσα στο 2023, καθώς βελτίωσε τόσο τη θέση της όσο και τη βαθμολογία της σε σύγκριση με την παρεμφερή διάκρισή της πριν από δύο εβδομάδες στο Φάληρο, όπου είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο με 29,200 β..

Το ελληνικό ανσάμπλ είχε επιτυχημένη παρουσία και στον πρώτο από τους δύο τελικούς οργάνων της ημέρας, εκείνον με τα 5 στεφάνια, στον οποίο κατέλαβε την 6η θέση με 31,550 βαθμούς.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Σταθόπουλος, η Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής Ειρήνη Αϊνδιλή και το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. απευθύνουν τα θερμά συγχαρητήριά τους προς τις αθλήτριες της Εθνικής Ανσάμπλ, την επικεφαλής προπονήτρια Μαρίνα Φατέεβα και τις συνεργάτιδές της Φωτεινή Κωτσοπούλου, Σοφία Αϊβαθιάδου και Ραλίτζα Βλαντιμίροβα.

Η Ειρήνη Αϊνδιλή υπογράμμισε, αμέσως μετά τη νέα επιτυχία του ελληνικού ανσάμπλ:
«Τα συγχαρητήριά μου στις αθλήτριές μας και σε όλο το επιτελείο, τη Μαρίνα Φατέεβα, τις συνεργάτιδές της Φωτεινή Κωτσοπούλου, Σοφία Αϊβαθιάδου, Ραλίτζα Βλαντιμίροβα, καθώς επίσης στη γιατρό Ζαΐρα Συμεωνίδου, τον χειροπράκτη Μιχάλη Καλινδέρη, αλλά και στη διεθνή κριτή του ανσάμπλ Έφη Πανταζίδου για την παρουσία της στη διοργάνωση. Είμαστε πολύ περήφανοι για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας, που ανεβαίνει διαρκώς. Σ’ αυτόν τον τελευταίο αγώνα της πριν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μαΐου, πέτυχε άλλη μία σπουδαία εμφάνιση. Πιστεύουμε στις δυνατότητες αυτών των κοριτσιών και είμαστε βέβαιοι ότι θα μας δώσει τις χαρές που όλοι περιμένουμε».

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει αύριο, Δευτέρα (03/04), με την πτήση “981” της “Aegean Airlines” από τη Σόφια και αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 12:20.