Εύσημα στην Ε.Γ.Ο. για το απόλυτα επιτυχημένο Παγκόσμιο Συνέδριο Γυμναστικής για Όλους της FIG

Οι άριστες εντυπώσεις που άφησε η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία ως «οικοδέσποινα», αναδεικνύοντας τη χώρα μας ως τον ιδανικό προορισμό για αθλητικές εκδηλώσεις με παράλληλες δράσεις πολιτισμού και αναψυχής, ήταν η σημαντική παρακαταθήκη που αφήνει το Παγκόσμιο Συνέδριο Γυμναστικής για Όλους (Colloquium) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), το οποίο φιλοξενήθηκε από τις 28 έως 30 Μαρτίου στην Αθήνα με απόλυτη επιτυχία.

Την εμπειρία της συμμετοχής στο Colloquium έζησαν 73 σύνεδροι από 44 χώρες και από κάθε γωνιά του πλανήτη, με τα έξοδα της φιλοξενίας τους να καλύπτονται εξολοκλήρου από τη FIG, σε μία εκδήλωση που αποτέλεσε το θεμέλιο ώστε η Ελλάδα να ανέβει επίπεδο και να διεκδικήσει στο επόμενο διάστημα περισσότερες και μεγαλύτερες εκδηλώσεις Γυμναστικής για Όλους.

Η τελευταία ημέρα του Colloquium ξεκίνησε με την παρουσίαση της Παγκόσμιας Γυμναστράδας που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στο Άμστερνταμ, καθώς και με την ανασκόπηση και τα συμπεράσματα από όλες τις θεματικές ενότητες που περιλάμβανε το τριήμερο συνέδριο.

Στην συνέχεια, οι σύνεδροι επισκέφθηκαν το Αρχαίο Θέατρο Θορικού και τον Ναό του Ποσειδώνα στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, πριν μεταβούν στο κλειστό γυμναστήριο του Λαυρίου, όπου παρακολούθησαν ένα Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους που σχεδίασε η Τεχνική Επιτροπή Γυμναστικής για Όλους της Ε.Γ.Ο. ειδικά για την συγκεκριμένη εκδήλωση και στο οποίο συμμετείχαν 340 αθλητές-αθλήτριες από επτά σωματεία μελών της Τεχνικής Επιτροπής, προσφέροντας εντυπωσιακό θέαμα. Στο τέλος των παρουσιάσεων, μάλιστα, οι εκπρόσωποι της παγκόσμιας οικογένειας της Γυμναστικής μπήκαν και οι ίδιοι στον αγωνιστικό χώρο και συμμετείχαν με πολλή διάθεση στο “flash mob”. Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός» Ευαγγελία Βελετάκου πρόσφερε εκ μέρους του Δήμου Λαυρεωτικής αναμνηστικά δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ακολούθησε το αποχαιρετιστήριο δείπνο στα Καλύβια Θορικού, το οποίο τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Σαρωνικού Χρήστος Γκίνης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Δήμητρα Ράπτη, που πρόσφεραν στους συνέδρους παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής. Ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της Ομοσπονδίας Κώστας Πανταζής βράβευσε και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Ροτζέριο Βαλέριο όσο και τα μέλη της Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της FIG, προσφέροντάς τους αναμνηστικά δώρα εκ μέρους της Ε.Γ.Ο..

Από την πλευρά του, ο κ. Βαλέριο ανταπέδωσε τις ευχαριστίες προς την Ομοσπονδία για την εξαιρετική διοργάνωση του Colloquium, την οποία χαρακτήρισε ως μία από τις καλύτερες στην ιστορία του θεσμού.

Παράλληλα έγινε η απονομή των διπλωμάτων συμμετοχής σε όλους τους συνέδρους, που αναχώρησαν από τη χώρα μας με τις καλύτερες εντυπώσεις για την ελληνική φιλοξενία και με την ευχή να επιστρέψουν σύντομα, σε μία νέα, ακόμα λαμπρότερη γιορτή της γυμναστικής.

«Η ανάληψη και η υλοποίηση αυτού του συνεδρίου, μετά την πρότασή μας στο περσινό αντίστοιχο Colloquium στην Ελβετία, αποτέλεσε για την Ε.Γ.Ο. έναν μεγάλο στόχο. Το φετινό συνέδριο Γυμναστικής για Όλους της FIG ξεπέρασε από πλευράς συμμετοχών κάθε άλλο προηγούμενο και είναι πολύ σημαντικό ότι μετέφερε σε όλο τον κόσμο εικόνες της Ελλάδας και ανέδειξε τη Γυμναστική για Όλους, ένα άθλημα στο οποίο η χώρα μας διοργανώνει φεστιβάλ και εκδηλώσεις εδώ και τριάντα χρόνια. Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν το υψηλό επίπεδό μας στο συγκεκριμένο άθλημα», τόνισε ο Κώστας Πανταζής και συμπλήρωσε:

«Θα ήθελα εκ μέρους του Προέδρου της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιου Σταθόπουλου αλλά και ως Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της Ομοσπονδίας να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της FIG Μορινάρι Γουατανάμπε, τον Πρόεδρο της Επιτροπής ΓγΟ της FIG Ροτζέριο Βαλέριο και όλα τα μέλη της Επιτροπής για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν, αναθέτοντάς μας αυτό το συνέδριο.
Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής ΓγΟ της Ε.Γ.Ο., εκείνα που εργάστηκαν ως ομάδα προκειμένου να βγει αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα, καθώς επίσης τα στελέχη των εγκαταστάσεων που φιλοξένησαν τις βιωματικές εκδηλώσεις και ασφαλώς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, ο οποίος ήταν ισχυρός συμπαραστάτης σ’ αυτή την προσπάθεια».

Χορηγός επικοινωνίας του Παγκοσμίου Συνεδρίου Γυμναστικής για Όλους ήταν το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.