Ξεχωριστές στιγμές για τους συνέδρους του Colloquium της FIG στο Καλλιμάρμαρο

Η επίσκεψη στο Παναθηναϊκό Στάδιο έκανε ξεχωριστή τη 2η ημέρα του Παγκοσμίου Συνεδρίου Γυμναστικής για Όλους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), που πραγματοποιείται στην Αθήνα με «οικοδέσποινα» την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και με την συμμετοχή εκπροσώπων από 44 χώρες, που καλύπτουν γεωγραφικά και τις πέντε ηπείρους.

Με την υποστήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, οι 73 σύνεδροι περιηγήθηκαν στο εμβληματικό Καλλιμάρμαρο, το στάδιο που είναι συνώνυμο με την αναγέννηση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά έχει επίσης στενή σχέση με τη Γυμναστική για Όλους, μέσα από τις παρουσιάσεις του αθλήματος που γίνονται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος των Τελετών Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας.

Κάτι ανάλογο έγινε και σε αυτή την επίσκεψη της παγκόσμιας οικογένειας της Γυμναστικής για Όλους, καθώς παρουσιάστηκαν τρία προγράμματα από αντίστοιχες ελληνικές ομάδες, υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της Ε.Γ.Ο. και του Προέδρου της και Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας, Κώστα Πανταζή.
Συγκεκριμένα, ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα εκτέλεσαν η Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων, η Ελληνοαγγλική Αγωγή – Πρωτοπορεία και ο ΓΑΣ Αξία.

Στην συνέχεια οι σύνεδροι συμμετείχαν και οι ίδιοι βιωματικά, ακολουθώντας τον ρυθμό της χορογραφίας και η όμορφη εμπειρία έκλεισε με όλους τους συμμετέχοντες να χορεύουν το συρτάκι του «Ζορμπά», αφού προηγουμένως ο Κώστας Πανταζής και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της FIG Ροτζέριο Βαλέριο ευχαρίστησαν θερμά την Ε.Ο.Ε. και τον Πρόεδρό της Σπύρο Καπράλο για τη φιλοξενία στο Καλλιμάρμαρο.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν και το πρωινό πρόγραμμα του Colloquium, που περιλάμβανε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, όπως την αποτίμηση και τα οφέλη που δημιούργησαν η Παγκόσμια Γυμναστράδα του 2015 και η αντίστοιχη του 2019, τη μελέτη του Πανεπιστημίου της Λοζάνης, καθώς και την συζήτηση για τη δημιουργία «πράσινων» και βιώσιμων διοργανώσεων.

Οι εργασίες του Παγκοσμίου Συνεδρίου Γυμναστικής για Όλους της FIG θα ολοκληρωθούν αύριο (Πέμπτη 30/03), με τον τελευταίο κύκλο των ενημερωτικών ημερίδων, καθώς και με νέεςς επισκέψεις σε χώρους με ιστορικό, πολιτιστικό και αθλητικό ενδιαφέρον.
Χορηγός επικοινωνίας του Colloquium είναι το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.