Μεγάλο ενδιαφέρον και ελληνικό χρώμα στην πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου Συνεδρίου Γυμναστικής για Όλους

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησαν οι εργασίες του Παγκοσμίου Συνεδρίου Γυμναστικής για Όλους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), το οποίο διοργανώνει στην Αθήνα η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, με συμμετοχές από κάθε γωνιά της γης και με την παρουσία συνολικά 73 συνέδρων από 44 χώρες.

Την πρώτη ημέρα του Colloquium λάμπρυνε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος καλωσόρισε τους επισκέπτες και συνεχάρη την Ε.Γ.Ο., καθώς βέβαια και τη FIG για την εμπιστοσύνη της προς την Ελλάδα.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους Κώστας Πανταζής απεύθυνε τον δικό του χαιρετισμό και παρουσίασε τα στελέχη της αρμόδιας Τεχνικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, ενώ ο Πορτογάλος Ροτζέριο Βαλέριο, Πρόεδρος της Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της FIG, εξέφρασε εκ νέου τη χαρά του για την τέλεση αυτής της σημαντικής συνάντησης στη χώρα μας.

Το πρωινό πρόγραμμα περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, μία διεξοδική συζήτηση για την αναγκαιότητα και για τις κατάλληλες συνθήκες υλοποίησης διοργανώσεων Γυμναστικής για Όλους ανά τον κόσμο, την παρουσίαση του World Gym for Life Challenge 2025 της Λισαβόνας, καθώς και παρουσίαση των σχετικών διοργανώσεων που πραγματοποιεί κάθε ηπειρωτική συνομοσπονδία.

Το απογευματινό σκέλος είχε έντονο ελληνικό στοιχείο, με τον κ. Πανταζή να παρουσιάζει στους συνέδρους το προφίλ και τις δράσεις της Ε.Γ.Ο., το σύνολο των Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους που έχουν φιλοξενηθεί στην ελληνική επικράτεια από ιδρύσεως της Ομοσπονδίας, αλλά και τις πρωτοβουλίες ένταξης του αθλήματος σε εκδηλώσεις με ευρύτερο χαρακτήρα, όπως στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Στην συνέχεια, το μέλος της Τ.Ε. Γυμναστικής για Όλους της Ε.Γ.Ο. Φωτεινή Πανώργιου αναφέρθηκε στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα μας, στις ελληνικές συμμετοχές και διακρίσεις σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως επίσης στις δύο μεγάλες φετινές διοργανώσεις της Ομοσπονδίας, που θα είναι το EGO White Tower Gym Festival (Θεσσαλονίκη, 27-28 Μαΐου) και το Hellas Gym for Life Challenge & Festival (Γαλάτσι, 12-18 Ιουνίου).

Κατόπιν, έγινε η παρουσίαση του 21ου Φεστιβάλ Λαυρίου από το μέλος της Τ.Ε. της Ε.Γ.Ο. Σεμίνα Ταλάντη και τη Νικολέτα Ανδρέου, του 33ου Φεστιβάλ Κεφαλονιάς «Άννα Πολλάτου» από το μέλος της Τ.Ε. της Ομοσπονδίας Χριστιάνα Μπασιαρδή, καθώς και του 4ου Cosmogym Summer 4all στο Λουτράκι από τον Συμεών Σκουτέρη και τη Μιράντα Σκουτέρη.

Ακολούθησε η παρουσίαση του EUROGYM 2024 που θα φιλοξενηθεί στο Μπόντο της Νορβηγίας και η αντίστοιχη του Golden Age Gym Festival 2023 που θα διοργανωθεί στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, για να κλείσει η πρώτη ημέρα με ένα ξεχωριστό βιωματικό παιχνίδι.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Γυμναστικής για Όλους της FIG θα συνεχιστεί αύριο, Τετάρτη (29/03) και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη (30/03).

Χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.