Με την τελετή υποδοχής των συνέδρων άνοιξε η αυλαία του Colloquium Γυμναστικής για Όλους στην Αθήνα

Με τη λαμπρή τελετή υποδοχής των διακεκριμένων εκπροσώπων από 44 χώρες και πέντε ηπείρους, άνοιξε το απόγευμα της Δευτέρας (27/03) η αυλαία του Παγκοσμίου Συνεδρίου Γυμναστικής για Όλους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), το οποίο για πρώτη φορά φιλοξενείται στην Αθήνα και μετατρέπει τη χώρα μας σε σημείο αναφοράς για τη διεθνή οικογένεια της Γυμναστικής.

Η πρώτη συνάντηση των συνολικά 73 συνέδρων έγινε στην σκιά του ιερού βράχου της Ακρόπολης, όπου δέχθηκαν το καλωσόρισμα του Προέδρου της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιου Σταθόπουλου, αλλά και του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου, που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του και τόνισε την σημασία της ανάδειξης του συμμετοχικού αθλητισμού, που βρίσκει την ιδανική έκφρασή του στο ραγδαία αναπτυσσόμενο άθλημα της Γυμναστικής για Όλους.
Παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών Χρήστος Θεοδωρόπουλος, προσδίδοντας μεγαλύτερη επισημότητα στην τελετή υποδοχής του Colloquium.

Τη διοίκηση της Ε.Γ.Ο. εκπροσώπησαν επίσης η Α’ Αντιπρόεδρος Ειρήνη Αϊνδιλή, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους Κώστας Πανταζής, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμμετοχή – ρεκόρ που χαρακτηρίζει το φετινό Colloquium και την πεποίθηση ότι το τριήμερο πρόγραμμα του συνεδρίου θα αποτελέσει μία πολύτιμη εμπειρία για όλους τους παρισταμένους.

Εκ μέρους της FIG, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους Ροτζέριο Βαλέριο απένειμε εύσημα στα στελέχη της Ε.Γ.Ο. και της αρμόδιας Τεχνικής Επιτροπής για την άρτια προετοιμασία τους, σε μία βραδιά που αποτέλεσε το καλύτερο προοίμιο για το συνέδριο, που περιλαμβάνει ποικίλες ενημερωτικές ημερίδες, αλλά και μία σειρά από επισκέψεις σε χώρους με ιστορικό, πολιτιστικό και αθλητικό ενδιαφέρον, από την Τρίτη (28/03) έως και την Πέμπτη (30/03).

Χορηγός επικοινωνίας του Παγκοσμίου Συνεδρίου Γυμναστικής για Όλους είναι το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.