Ανοίγουν τα φτερά τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης εφήβων-νεανίδων έξι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες

Ραντεβού στην Αττάλεια της Τουρκίας δίνουν οι μελλοντικοί πρωταγωνιστές της διεθνούς ενόργανης γυμναστικής, που θα συμμετάσχουν στο 2ο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων, από τις 29 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται τρεις Έλληνες αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες, που θα αγωνιστούν με το εθνόσημο.

Στην κατηγορία εφήβων έχουν δηλωθεί ο γεννημένος το 2005 Γρηγόρης Τριτσινιώτης και οι γεννημένοι το 2006 Σεραφείμ Εμινίδης, Άγγελος Μελικσετιάν, ενώ στην κατηγορία νεανίδων οι γεννημένες το 2008 Ελένη Μπαντή, Ελένη Μπαφατάκη και η γεννημένη το 2009 Δέσποινα Σάγκα.

Οι νεαροί αθλητές και αθλήτριές μας αναχώρησαν σήμερα (Σάββατο 25/03) για την τουρκική πόλη, συνοδευόμενοι από τους ομοσπονδιακούς προπονητές Γιάννη Ζαχαριάδη, Κώστα Βελετζέκη, Βασιλική Μητροπούλου, τους διεθνείς κριτές Σταύρο Γαλερό, Βασιλική Αλιπράντη, καθώς και τον Β’ Αντιπρόεδρο της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Γυμναστικής Αβραάμ Σαπρανίδη, ο οποίος θα έχει χρέη αρχηγού της αποστολής.

Η αυλαία των αγώνων θα ανοίξει την Τετάρτη (29/03) με τον γενικό αγώνα των εφήβων, μέσα από τον οποίο θα προκύψουν οι νικητές στο ομαδικό, καθώς και οι φιναλίστ στο σύνθετο ατομικό και σε καθέναν από τους επιμέρους τελικούς οργάνων. Την Πέμπτη (30/03) θα γίνει ο αντίστοιχος γενικός αγώνας των νεανίδων, την Παρασκευή (31/03) θα διεξαχθούν οι τελικοί του σύνθετου ατομικού εφήβων και νεανίδων, ενώ οι τελικοί οργάνων θα πραγματοποιηθούν σε δύο σκέλη, το Σάββατο (01/04) και την Κυριακή (02/04).